Luksuz je na ceni

BOGATSTVO, GLAMUR i LUKSUZ: Zavirite u prelepu RASKOŠNU OAZU slavnog dizajnera Karla Lagerfelda

0

Slavni dizajner Karl Lagerfeld odlučio je da proda svoju luksuznu vilu koja se nalazi u Nemačkoj, a za koju mnogi često kažu da predstavlja pravi snobizam. 

Karl Lagerfeld
Karl Lagerfeld foto: Profimedia

Karl Lagerfeld trenutno živi u Parizu, a u svojoj vili "Jako" koja se nalazi nedaleko od Hamburga uživa uglavnom tek samo po nekoliko nedelja u toku godine.

 

Čuveni Karl koji je kreativni direktor brendova Chanel i Fendi, odlučio je nakon nekoliko godina da proda ovu prelepu oazu za 11. 65 miliona dolara. 

 

Sam naziv "Vila Jako" dobila je po Karlovom dugogodišnjem partneru Jacquesu de Bascheru koji je preminuo 1998. godine.

 

Upravo zbog toga ova prelepa oaza predstavlja malu sentimentalnu vrednost za poznatog dizajnera koji dugo godina nije želeo da je proda iskoristivši uspomene na vezu ali i samu priču o vili za svoju knjigu "Ein Deutsches Haus", koja je objavljena 1998. godine.

 

 

Vilu okružuje jako lep, cvetan vrt sa pogledom na reku Elbu, a enterijer je ukrašen draperijama sa puno svetla, policama knjiga, Bechstein klavirom  i vintage nameštajem.

 

Vila odiše luksuzom u pravom smislu te reči, a u nastavku pogledajte kako izgleda ova raskošna oaza. 

 

Draperije dominiraju u ovom velelepnom prostoru kao i šareni tepih sa jako lepim slikama koje prostoru daju dozu prefinjenosti, elegancije i luksuza.

 

19세기에 지어진 함부르크의 이 빌라?는 칼 라거펠트의 소유입니다. 1991년부터 1998년까지 살았는데, 18년 동안 함께했지만 1989년에 안타깝게 사망한 전?‍❤️‍?‍?연인의 이름을 따서 '빌라 자코'라고 불렀죠. 물론 그는 뉴욕과 파리, 몬테카를로에도 집을 가지고 있습니다. 그렇지만 이 집에 대해 책을 쓰고 여기서 광고도 찍었을 만큼 이 빌라에 대한 애착이 깊죠. 그런 특별한 공간을 천만유로에 매물로 내놨다는 소식입니다. 이유는 다음과 같습니다. "엘베 강가에서 살 수 없어요. 그 강을 바라보고 있자면 하염없이 시간이 흐르거든요. 결국 게을러지고 말죠." _ #KarlLagerfeld’s villa in #Hamburg, called #VillaJako, is on the market for 10 million euros. #Vogue #VogueKorea #德国 #设计师

A post shared by Vogue Korea (@voguekorea) on

Vila je sagrađena na brdu sa tri spavaće sobe u periodu dvadesetih godina dvadesetog veka za jednog brdovlasnika, a zamišljena je prvobitno u italijanskom stilu kao rimske vile sa ogromnim stepeništem.

 

 

makonda-tracker