Dijana i Boško Janković: Luksuzna praznična bajka

12
Fudbalski as Boško Janković otvorio nam je prošle godine pred Novu godinu vrata svog doma koji je opremao konsultujući se sa članovima svoje porodice, a čiji su najlepši ukras osmesi njegove supruge Dijane i sina Sergeja
Dijana i Boško Janković
Dijana i Boško Janković

U novom velelepnom domu koji se nalazi tik uz kuću njegovih roditelja Milana i Verice i brata Bojana u prestoničkom naselju Miljakovac, slavni sportista Boško Janković priprema se za predstojeće praznike sa suprugom Dijanom i petoipomesečnim sinčićem Sergejem. Njihov luksuzni dom od oko osamsto kvadrata prostire se na dva nivoa, od kojih je planirano da celo prizemlje bude pretvoreno u saunu, teretanu, svlačionice i kafić, odakle će se izlaziti u fudbalski balon. Gornji sprat je preuređen u moderni životni prostor sa desetak prostorija, od kojih je dnevni boravak najprostraniji i obogaćen luksuznim detaljima.

- Nisam učestvovala u opremanju i osmišljavanju enterijera, pa me je iznenadilo da jedan muškarac može imati ovoliko ukusa - kroz osmeh kaže Dijana objašnjavajući čime ju je njen voljeni zadivio pri izboru detalja za dom na Miljakovcu.

- Volim svetle boje i ne volim kada je prostor previše šaren, tako da je Boško baš pogodio moj ukus. Ovaj dom ne liči na onaj u kojem živimo u Italiji, ali zato naša kuća na Majorki veoma podseća na ovu. I u njoj je prostor oslobođen viška stvari i njime dominiraju svetle boje. Jedino što bih promenila jesu tamne nijanse u kupatilu jer nisu praktične - ističe Dijana i otkriva da se maleni Sergej već navikao na novi prostor u kojem će živeti do početka sledeće godine kada svi zajedno odlaze u Italiju.

Njegov krevetac nalazi se pored Boškovog i Dijaninog kreveta u spavaćoj sobi, iako Sergej već ima uređenu i svoju odvojenu sobu koja ga spremna čeka kad poraste.

- Namenski sam kupio plac odmah pored dvorišta svojih roditelja pa smo sada prve komšije. Otac i ja smo imali nameru da sagradimo i fudbalski balon, pre svega za našu dušu, ali će delimično biti i komercijalnog tipa. Razmišljam da kupim još jedan plac u blizini na kojem bih sagradio teniske terene, ali o tom - potom. U donjem delu kuće napravićemo još i svlačionice, saunu, teretanu i đakuzi za opuštanje nakon fudbala. Komercijalni deo počeće sa radom na proleće - priča Boško i objašnjava čime se rukovodio pri uređenju novog luksuznog životnog prostora i sportskog centra.

- Volim ogroman dnevni boravak kao ovaj koji ima sto kvadrata. Pošto sam kao klinac živeo sa porodicom u stanu od pedesetak kvadrata, oduvek sam priželjkivao da u stanu ima dovoljno prostora i za šutiranje fudbalske lopte, što će Sergeju u ovom domu sigurno biti omogućeno - kroz osmeh kaže Janković čiji je novi dom idejno skicirao njegov otac Milan, a građevinski radovi završeni su za svega nekoliko meseci.

Ambijent za dnevni boravak pomalo podseća na njujorške lounge barove, a ima i veliki šank, kožnu garnituru za sedenje i veliki TV uređaj, na kojem se najviše gleda fudbal. Glamuroznosti enterijera doprinosi i velika jelka, čiji su crveni ukrasi najzanimljiviji malom Sergeju. I bez novogodišnjih detalja dom ima sitnice koje ga čine otmenim. Lusteri su ukrašeni ljubičastim nijansama koje se odlično slažu sa detaljima na garnituri, a na dnevni boravak nadovezuje se i velika trpezarija u kojoj se za sada serviraju uglavnom jela iz kuhinje Boškove mame Verice.

- Nameštaj smo brat Bojan i ja kupovali u zemlji i inostranstvu, i ponosan sam što je čitav projekat urađen isključivo po zamislima članova moje porodice. Smatram da je najbolje kada je svako svoj arhitekta i zato mi je ovaj prostor još draži. Nameštaj nije rađen po narudžbini, već smo odabrali gotove komade, a kada je o domaćim proizvođačima reč, izbor je pao na Eurosalon i Simpo. Svaki kamen i svaka boja naša je zamisao i ovaj prostor mi zato izgleda savršeno. Stan na gornjem nivou ima oko 250 kvadrata, a u donjem delu sam pored sastavnih elemenata mini sportskog centra sagradio i prostoriju za porodične proslave. Inače, i predstojeću Novu godinu dočekaču u krugu porodice i bliskih prijatelja, upravo u novom domu, u kojem se već oseća praznična euforija - kaže momak pred kojim je veoma značajna godina jer u maju putuje u Južnoafričku Republiku gde će u junu biti jedan od najjačih aduta naše fudbalske reprezentacije na Savetskom prvenstvu.

Nikola Rumenić

Tekst je objavljen u 223-224. broju magazina Story, 29. decembra 2009. godine.

 

 

makonda-tracker