Lepa Lukić: Riznica priznanja, nagrada i uspomena

9
Kada se nakon četvrt veka provedenog u centru grada preselila u Žarkovo, legendarna pevačica Lepa Lukić pronašla je savršeni dom čijih je sto kvadrata ispunila različitim bojama i dragim detaljima
Lepa Lukić
Lepa Lukić

Nekrunisana kraljica narodne muzike Lepa Lukić (70) pravu oazu za život i beg od brzog tempa svakodnevice pronašla je u beogradskom naselju Žarkovo gde u jednoj od autentičnih zgrada uživa u svom toplom domu. Stan površine od oko stotinu kvadratnih metara sastoji se od velikog predsoblja, tri spavaće sobe, kupatila, kuhinje i prostranog dnevnog boravka sa trpezarijom. Poznata pevačica odnedavno ima i kućnog ljubimca, mačku Mazu sa kojom provodi vreme u svom toplom kutku na periferiji grada gde se pre sedam godina doselila iz samog centra prestonice.


- U ovaj deo grada preselila sam se zbog moje pokojne majke Milosije koja je iz sela Miločaja došla u Beograd da živi kod mene. Kako sam tada živela na Dorćolu, mami je smetala buka tramvaja i uprkos tome što je u mom bivšem stanu bila samo jedna prostorija čiji su prozori bili okrenuti ka ulici, rešila sam da odem u neki mirniji deo grada. U popularnom krugu dvojke provela sam gotovo dvadeset pet godina. U vreme kada sam dolazila da živim u Beograd bilo mi je važno da budem u centru grada, a danas mi je to manje bitno jer gde god da krenem zbog posla imam organizovan prevoz - objašnjava legendarna pevačica koja je svoj dom opremala sama pažljivo birajući svaki komad nameštaja.Na vidnom mestu u dnevnom boravku nalazi se staklena polica na kojoj je Lepa smestila samo deo nagrada koje je dobila tokom svoje višedecenijske karijere.

- Zadovoljna sam kako trenutno izgleda enterijer mog doma. Svaki komad nameštaja pažljivo sam birala, a najteže mi je bilo da rasporedim sve nagrade i priznanja koje imam i svoje ploče s početka karijere. U prethodnom stanu čitav jedan zid ukrasila sam popularnim singlicama. Kada sam se preselila, rešila sam da ih na drugačiji način smestim, pa sam najdražim uspomenama ukrasila jednu staklenu policu koja se nalazi na ulazu u dnevni boravak, dok sam jedan deo odnela u svoju kuću na selu - otkriva Lepa u okviru čijeg dnevnog boravka se nalazi i veliki trpezarijski sto ukrašen ikebanama. Iz centralne prostorije direktno se ulazi u kuhinju u kojoj dominiraju moderni kuhinjski elementi u jarkocrvenoj boji. Posebni detalji u domu popularne pevačice jesu i lejzi begovi koji odudaraju od stila ostalog nameštaja, a raspoređeni su u tri spavaće sobe koliko ih ima u stanu.

- Lejzi begove sam nabavila čim su se pojavili kod nas na tržištu i smatram ih najudobnijim delovima nameštaja u mom stanu. Interesantna mi je kombinacija modernog i starinskog stila opremanja doma. U mom stanu postoje tri spavaće sobe, a ja najčešće spavam u onoj koja je opremljena nameštajem u plavoj boji. U toj prostoriji nalazi se i krevetac sa lutkom Milicom koju sam dobila nakon učešća u rijaliti šou-programu Veliki brat. Najveću spavaću sobu koristim u letnjim mesecima, a posebnu čar daju joj veliko ogledalo na noćnom stočiću i tople pastelne boje - govori pevačica koja odnedavno u svom stanu ima još jednog stanara - kućnog ljubimca Mazu, macu kojoj je ustupila na korišćenje jednu celu prostoriju.

- U najmanju spavaću sobu smestila sam macu kojoj sam zbog njene umiljate prirode dala ime Maza. Imam je mesec dana, a našla sam je preko oglasa koji je dala jedna doktorka. Od tog trenutka život mi se u potpunosti promenio jer nakon završenih obaveza trčim kući kako bih što više vremena provela sa svojom ljubimicom. Maza ima svoj kutak i veoma je vaspitana tako da nisam imala nikakvih problema sa njom kada je došla u moj dom. Još od detinjstva maštam o tome da imam kućnog ljubimca, a za razliku od pasa, mačke su mnogo manje zahtevne i mogu da se adaptiraju na život u zatvorenom prostoru - kaže Lepa čije zidove u domu krase mnogobrojne umetničke slike, ali i fotografije sa početka karijere i najdraži posteri.

- Nisam tip koji se vezuje za određeno naselje i volela sam da u životu menjam krajeve u kojima sam živela. Žarkovo sam odabrala zato što je daleko od grada, a poput ljudi koji žive u inostranstvu i sama sam pobornik trenda koji podrazumeva nastanjivanje na periferiji grada. Mnogo mi je značilo i to što u ovom kraju stanuju moje drage kolege Zoran Kalezić, Neda Ukraden, Indira Radić... Zbog mnogobrojnih obaveza ne stižemo da se posećujemo, ali mi je mnogo drago kada ih sretnem makar i u prolazu - završava Lepa.

Danilo Mašojević

TAGOVI: Lepa Lukić
makonda-tracker