Tina Ivanović: Topla porodična oaza

35
Pevačica Tina Ivanović sa svojim verenikom Zvezdanom Anđićem već pet godina brižno doteruje zajednički dom od šest stotina kvadratnih metara, a gde je posebno mesto rezevisano za njenog sina iz prvog braka Danijela
Tina Ivanović
Tina Ivanović

Iako je sa puno entuzijazma ušla u rijaliti šou-program Farma, folk pevačica Tina Ivanović (37) nedavno je napustila imanje u Lisoviću čim je saznala da se njen otac razboleo. Dok sa strepnjom svaki dan čeka informacije o svom voljenom roditelju, pevačici utehu pruža toplo okrilje doma u kojem stanuje sa verenikom Zvezdanom Anđićem (39), ali i sin Danijel Janković (19), koji je pre nekoliko dana došao kod mame, a koji inače sa svojim ocem živi u Svilajncu. Kuću na samom kraju Bulevara kralja Aleksandra u koju je utkala mnogo snage, energije i novca, pevačica je birala kako bi bila što bliže svojim roditeljima čiji je dom udaljen od njenog tek nekoliko stotina metara. Zajedno sa verenikom Tina je svoj životni prostor od šest stotina kvadratnih metara, odnosno dva sprata, od 2005. godine kada su se uselili, uređivala po višegodišnjoj zamisli. Brižljivo i dugo sređivali su dnevni boravak, trpezariju, kuhinju, radnu sobu, dva kupatila, toalet za goste, veliku terasu, tri spavaće sobe i pevačicin garderober.

- Za sređivanje enterijera nismo angažovali stručnu pomoć jer smo znali kako bi trebalo da izgleda naš dom da bismo se nas dvoje u njemu lepo osećali. Sve smo uradili Zvezdan i ja, mada u kući ima još stvari koje nedostaju, poput nekih komada nameštaja ili dekorativnih sitnica - priča Tina koja se odlučila da kuću ulepša toplim i veselim bojama, te je veoma ponosna na purpurni zid koji krasi dnevnu sobu.

- Zvezdan i ja smo želeli da u našem domu vlada vedrina i toplina i smatrali smo da ćemo se dobro osećati ako nas okružuju vesele boje. S obzirom na to da obožavam krem boju jer mi deluje otmeno i opuštajuće, odlučili smo da dnevnu sobu ulepšamo tom bojom, dok smo za trpezariju izabrali kombinaciju krem i trule višnje - ističe pevačica koja najviše voli da provodi vreme u dnevnoj sobi. Ipak, radosnom je čine i trenuci kada uđe u kuhinju i kuva.

- U kuhinji najviše vremena provodim ja, a Zvezdan mi priskoči u pomoć kada nam dođu gosti. Najčešće sve kućne poslove obavljamo zajedno jer Zvezdanu nikada ništa nije teško, mada priznaje da ne voli da usisava tepihe (smeh). Jedini posao koji meni nije drag, a moram da ga radim, jeste pranje zavesa pošto imamo mnogo velikih prozora u kući. Srećom, moja mama mi ponekad pomogne. Ne volim da oko mene bude haos, a da ja sedim i gledam televiziju, pošto me to čini nervoznom. Zato uživam kada nađem vremena da nešto radim, obožavam  da sređujem svoj dom kao i da premeštam i raspoređujem nameštaj - kaže Tina koja je dom adaptirala tako da bude udoban i njenim ljubimcima, mačku Ćiri i psu Mimi. Ipak, njena najveća želja jeste da kuću uskoro ispuni plač njenog prvog zajedničkog deteta sa Zvezdanom.

- Silno želim da se ponovo ostvarim u ulozi majke pa Zvezdan i ja već uveliko radimo na tome (smeh). Dok se to ne desi, sa puno pažnje sam brinula o Danijelovoj sobi koja je tipično muška, u plavim tonovima, sa francuskim ležajem i televizorom. On zna da kod svoje mame može da dođe kad god poželi, raduje me što vidim da je veoma duhovit i zanimljiv, a i Zvezdan ga obožava - iskrena je Tina.

Pevačica i njen dragi želeli su da njihov plafon krasi rasveta u obliku zvezdica, ali je domaćica najviše pažnje posvetila biranju lampi u različitim desenima.

- Meni su omiljeni detalji lampe, vaze, svećnjaci, kako i zavese koje stalno menjam. Inače sam osoba koja voli lepe i moderne stvari tako da, ako mi se nešto ne slaže uz boju nameštaja, to i ne unosim u kuću. Volim i cveće, ali ga imam malo pošto moj mačak Ćira voli da čeprka po saksijama pa ga je tako nekoliko puta  uništio. Kada sam bila u Australiji i Americi kupila sam lepe suvenire, poput satova, pepeljara, dok sam sa letovanja iz Turske donosila prelepe svećnjake. Zvezdan i ja smo iz Nemačke doneli papirne lampe u obliku ćupa, ali ih je moj mačak pocepao - kaže pevačica smejući se, dok njen verenik napominje da joj nikad nije dovoljno inovacija.

- Trenutno čekamo trpezarijski sto i stolice koji će uskoro biti završeni. Moja Tina neumorna je kada je reč o uređenju doma. Inače, oboje volimo da se družimo pa često imamo goste. Nikada nam nije dosadno, a Tina ume i da nas razveseli ukusnim kolačima, krofnicama ili bogatom večerom, pa sa prijateljima neretko ostanemo do ranih jutarnjih sati uživajući u dobroj zabavi zaključuje Zvezdan.

Nikola Rumenić

Tekst je objavljen u 266. broju magazina Story, 26. oktobra 2010. godine

makonda-tracker