čist luksuz

Dom dostojan kraljice Holivuda: Najlepša kuća poznatih koju smo do sad videli (FOTO)

0

Ovo je definitivno jedna od najlepših kuća poznatih koje smo do sad videli.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

 

Kada ste žena koja je dvadeset puta nominovana za Oskara, osvojila ga tri puta, imate u biografiji filmove od kojih većina važi za najbolja ostvarenja u istoriji svetskog filma, jasno je da možete da priuštite sve što poželite. Upravo zato interesovalo nas je kako izgleda dom Meril Strip, žive legende Holivuda.

 

1 / 11 Foto: Profimedia

 

Stripova je, naime, nedavno odlučila da promeni adresu, pa je kupila očaravajuću vilu u kalifornijskom gradu Pasadena. Kako pišu američki mediji, reč je o građevini koja se prostire na čak 290 kvadratnih metara, ima tri spavaće sobe i isto toliko kupatila, a koštala je vrtoglavih 3.600.000 miliona američkih dolara.

 

Novi dom En Hatavej: Mešavina seoskog stila i evropskog luksuza od skoro tri miliona dolara (FOTO)

 

Ovo velelepno zdanje nalazi se, preciznije, u brdima iznad Pasadene, a sagrađena je krajem pedesetih godina prošlog veka. Arhitektura je stoga karakteristična za ovu eru, a iza nje stoje ugledne i nagrađivane arhitekte Vitni Smit i Vejn Vilijams.

 

Kako pokazuju fotografije ove vile, u njenoj je veliki broj staklenih zidova, a Meril je odlučila da zadrži prvobitno postavljene prozore i vrata, zbog čega njen dom odiše jedinstvenom atmosferom. Očigledno je da su dizajneri enterijera bili inspirisani japanskom kulturom i minimalističkim stilom, a sličan je slučaj i s besprekorno uređenom baštom.

 

Pogledajte kako izgleda ovo oočaravajuće zdanje.

 

1 / 9 Foto: Profimedia

 

makonda-tracker