Milena Vučić: Kvadrati okićeni notama

7
Pop pevačica Milena Vučić, koja je tokom života u srpskoj prestonici najviše zavolela centar Beograda, pre dve godine otvorila nam je vrata svog iznajmljenog stana u blizini hotela Slavija, u kome je dominantne plave nijanse nameštaja prošarala detaljima koje
Milena Vučić
Milena Vučić

Kada se pre nešto više od tri godine iz rodne Podgorice zbog poslovnih obaveza doselila u Beograd, jedna od najenergičnijih mladih pevačica, sve popularnija Milena Vučić otpočela je svoj samostalni život. Nakon što je jedno vreme stanovala na Banovom brdu, talentovana pevačica se preselila u svoj sadašnji dom na Vračaru, nedaleko od hotela Slavija. Prostor od trideset pet kvadrata podeljen je na prostranu dnevnu sobu, trpezariju, kuhinju i kupatilo, a čitav enterijer ispunjen je interesantnim sitnicama i fotografijama koje su zamrzle neke momente iz Milenine prošlosti koje je delila sa članovima svoje porodice. Kada je birala svoju novu adresu, Vučićeva se rukovodila time što joj je strogi centar grada veoma blizu, a praktičan raspored prostorija je bio samo razlog više.

- U srpsku prestonicu sam odlučila da se preselim sredinom 2007. godine radi lakše saradnje sa svojim muzičkim producentom Željkom Joksimovićem - počinje Milena.

- Iznajmila sam stan na Banovom brdu, koji mi, iako je bio lepo uređen, nije odgovarao zbog lokacije. Za razliku od Podgorice, u Beogradu ne vozim auto, pa su mi česti dolasci u centar grada bili otežani. Zato sam posle samo nekoliko meseci odlučila da se preselim, a uz pomoć prijatelja relativno brzo pronašla sam ovaj stan. Mada sam mogla da biram između nekoliko drugih enterijera koji su bili u prilično lošem i neurednom stanju, moj sadašnji dom dopao mi se na prvi pogled. S ukusom sređena dnevna soba kojom dominira kožna garnitura za sedenje u plavoj boji, potom izolovana trpezarija sa kuhinjom, kao i sveže okrečeni zidovi, bili su više nego dovoljan razlog da se uselim u ovaj stan.

Najveći deo vremena dvadesetdvogodišnja pevačica provodi u dnevnom boravku, u kojem često okuplja svoje društvo ili popodneva provodi gledajući televiziju i slušajući muziku. Jedna od prvih stvari koje je unela posle useljenja bila je muzička linija sa zvučnicima.

- Muzika je sastavni deo mog života tako da je sasvim logično što ne bih mogla da živim bez dobrog muzičkog uređaja. Dok uživam slušajući je, pogled mi se često zaustavlja na velikoj kaljevoj peći, koju su nekadašnji stanari verovatno ložili i koristili je za grejanje tokom dugih zimskih dana. Danas meni služi kao ukras i pravi antikvitet koji čuva duh prošlosti. Pošto je zgrada u kojoj se nalazi stan izgrađena pre Drugog svetskog rata, prostorije imaju visoke plafone. Umesto centralnog osvetljenja, uglavnom koristim lampe jer one doprinose posebnoj atmosferi i daju dodatnu toplinu domu. Mojim prijateljima veoma se dopada moj stan, pa me često posećuju, a pravi mali ritual je postalo to da se okupljamo kod mene dok se spremamo za večernje izlaske - opisuje Milena, kojoj su drugarice, veoma ponosne na njen uspeh, donele jedan od najlepših poklona - veliki ram za sliku u koji su, umesto slike, uramile razne isečke iz novina sa Mileninim fotografijama i intervjuima. Oduševljena neobičnim darom, pevačica je ram okačila iznad velikog okruglog stola u trpezariji.

 

- To je jedan od najdražih poklona koji sam ikada dobila i srećna sam što imam tako pažljive prijateljice koje su uz to i maštovite. U istoj prostoriji imam još dva rama sa svojim slikama koje mi je mama poklonila, a koje bude uspomene na moje prvo učešće na festivalu Sunčane skale koji mi je otvorio vrata karijere - objašnjava sve popularnija pevačica, kojoj trpezarija i kuhinja najmanje služe za pripremanje i serviranje hrane.

 

- Pošto trpezariju ne koristim često, u nju sam smestila brojne kofere po kojima se vidi da često putujem, a najčešće kod roditelja u Podgoricu.

Ivana Nikolić

Tekst je objavljen u 169. broju magazina Story, 26. decembra 2008. godine.

makonda-tracker