Danijela Jankov: Pod reflektorima porodične sreće

5
Ispunjen radošću i cvećem dvosoban stan voditeljke Danijele Jankov na Voždovcu, u kojem živi sa majkom Danom, savršeno je mesto gde piše scenarija za svoje emisije, a vrata svog devojačkog utočišta nam je otvorila pre dve godine
Danijela Jankov
Danijela Jankov

Za dvadesetdevetogodišnju voditeljku televizije Fox Danijelu Jankov već punih devetnaest godina idealna lokacija za miran porodični život udaljen od svetlosti studijskih reflektora jeste prestoničko naselje Voždovac. Uprkos tome što joj je preseljenje sa Karaburme, gde je živela do četvrtog razreda osnovne škole, izuzetno teško palo, harizmatična voditeljka ubrzo se navikla na novi kraj i stan od osamdeset kvadrata na prvom spratu autentične beogradske višespratnice. Toplini i posebnoj čari ovog doma svojim idejama doprinose i Danijelina mama Dana i mlađa sestra Irena.

- Mada su mi se roditelji razveli i moj tata sada živi u Zemunu, drago mi je da su njih dvoje i danas u odličnim odnosima i da se često viđamo. Nova promena u broju članova domaćinstva desila se kada je Irena odlučila sa živi kod svog dečka u Herceg Novom, pa nam sad često dolazi u goste, dok za svog najboljeg prijatelja i budućeg kuma Filipa Kačarevića slobodno mogu da kažem kako je pridruženi član porodice - objašnjava Danijela, koja se sa blagom setom priseća trenutka kada se tek doselila na Voždovac.

- Sećam se kako sam danima plakala što smo se odselili sa Karaburme jer sam se teško navikla na novo okruženje. Vremenom je sve došlo na svoje mesto, a renoviranje novog doma naše komšije još pamte. Jedan od njih nas je, dok su trajali radovi, pitao: Kada će vaš stan biti gotov da se do tada ne vraćam u zgradu? Buka od bušilice za beton bila je nesnosna, drveće ispod prozora bilo je belo od prašine, a porodici u stanu do našeg čaše su padale sa stola jer smo rušili zidove. Kada je sve bilo gotovo povratili smo dobrosusedske odnose. U našoj zgradi žive divni ljudi, a simpatična anegdota desila se posle objavljivanja dezinformacije da su svi zaposleni na BK televiziji, na kojoj sam nekada radila, navodno dobili stanove. Komšije su svakodnevno komentarisale: Zar posle svega Danijela još živi u našem komšiluku! - kroz smeh prepričava poznata voditeljka koja se, kada je reč o uređenju doma, nije bunila da mama vodi glavnu reč i da svojim sofisticiranim ukusom da pečat njegovom izgledu.


Pošto su stan nekoliko puta renovirale, on danas i ne podseća na prostor u koji su prvi put kročile, a to često menjanje enterijera ukazuje na želju ukućanki da idu u korak s vremenom i konstantno osvežavaju enterijer novim detaljima.

Dom ovih simpatičnih nasmejanih dama uređen je na funkcionalan način pa su svi komadi nameštaja i njihov raspored prilagođeni užurbanom ritmu velegradskog života. Najveća prostorija u kojoj preovladavaju plavi tonovi opremljena je za dnevna druženja i prijem gostiju. Pored ove prostorije tu su i dve spavaće sobe, a ukućanke tokom letnjih meseci najviše vremena provode uživajući na terasi. Garnitura za sedenje, napravljena od pruća sa naslonima u ciklama boji, u skladu je sa bojom cveća koje krasi ovu malu kućnu oazu.

Dok Daninom spavaćom sobom dominira udoban francuski ležaj sa prekrivačima tamnih tonova, Danijelin kutak krase zebrasti tepih i stočić jarkoroze boje, za koji je sama izradila nacrt.

- Moja soba ujedno je i moj kreativni kutak gde za kompjuterom pišem scenarija za svoju emisiju i priloge. Odmah pored je polica sa dragim uspomenama iz detinjstva, a najviše je sestrinih i mojih igračaka među kojima je i nekoliko plišanih lutaka, poklon bivših momaka. U maminoj spavaćoj sobi stoji pehar koji sam kao pobednik emisije Top speed nedavno dobila, a suvenirima s raznih putovanja mesto je u dnevnom boravku. Trudim se da u stanu u svakom trenutku ima dosta svetlosti zbog čega me mama i sestra u šali opominju rečima: TV zvezdo, nije ti ovo studio!


U dnevnoj sobi na najboljoj poziciji nalazi se televizor uz koji se Danijela budi i uz koji leže, a odmah do njega je saksija sa biljkom koja svakome ko kroči u njihov dom privuče posebnu pažnju. Kupila ju je Danijelina mama dok su ona i Irena bile sa tatom na Kopaoniku.

- Pomislila sam kako bi ova imitacija marihuane, pre svega zbog prelepih listova, bila najneobičniji suvenir u našem domu. Kasnije sam se šalila kako je ona izvor večitog raspoloženja koje vlada ovim enterijerom - priseća se mama lepe voditeljke.

Uvek raspoložene za goste i druženje majka i ćerka rado dočekuju voditeljkinog najboljeg druga i budućeg kuma Filipa koji se kod njih oseća kao kod svoje kuće.

- Poznajemo se još od osnovne škole kada smo bili rivali na takmičenju iz istorije. Kasnije smo se sreli u srednjoj školi, a kada me me je ugledao i u čitaonici na fakultetu, upitao me je: Da nećeš možda sa mnom i u vojsku da ideš? Posle toga postali smo nerazdvojni. Njegovo mišljenje o svemu mnogo mi znači pa tako svi moji momci prvo prežive njegov oštar sud, što je slučaj i sa njegovim devojkama. Naše druženje često upotpune mamini specijaliteti. Ona je majstor u kuhinji, a ja volim da kažem kako sam samo njen pomoćni kuvar - završava svoju priču o domu lepa voditeljka emisije Posle kafe.

Nikola Rumenić

Tekst je objavljen u 156. broju magazina Story 16. septembra 2008. godine.

makonda-tracker