tuga

Đošini prijatelji i kolege u suzama: Ostavio je neizbrisiv trag (FOTO)

0

Glumac Bogoljub Mitić Đoša preminuo je jutros u 49. godini.

foto: Damir Dervišagić
foto: Damir Dervišagić

Vest o njegovom odlasku zatekla je one koji su se sa njim družili, sarađivali ili ga samo poznavali.


Tuga u Đošinom domu: Ćerka ga je pronašla u beživotnom stanju, bilo je kasno za pomoć

 

Gorica Popović

Šokirana sam, jutros sam to videla. On je mlad čovek, radili smo dosta zajedno, snimali mnoge serije. Bio je jako dobar čovek. Imao je psa iste vrste, pa smo tako razmenjivali iskustva oko odgajanja, jako mi je teško. Možda je preterao sam poslom pa je došlo do toga da mu se ovo desi. Nije vodio računa da malo prikoči pa je zbog toga došlo do ovog. Nikada mi se nije žalio na neke smetnje. Bio je veseljak i duhovit čovek", izjavila je Gorica.

Gordan Mihić

 

Izuzetno mi je žao, pogotovo što sam čuo da je izuzetno dobro odigrao ulogu u “Nemanjićima”. Čak sam mu, na osnovu toga napravio i za drugi ciklus ulogu jer je bio izuzetno dobar. Svi su se oduševili njegovom glumom i bilo je greh da to ne iskoristimo da se pojavi u narednim epizodama. Bio je izuzetan u glumačkom svetu, sam po sebi. Nije završio školu, ali je velikog dara. Podsećao je na velike glumce kao što je Pavle Vujicić i mnogi drugi", zaključio je Gordan Mihić.

Nastavak na sledećoj strani...

foto: Aleksandar Jovanović Cile

Suzana Mančić

 

Sad sam čula vest i jako sam se potresla, toliko toga je još bilo da se uradi. Ostavio je neizbrisiv trag karakterističnim humorom i dijalektom našeg juga, dobrotom i i kolegijalnošću. Bolje sam ga upoznala na projektu TLZP, voleo je život i brzo ga potrošio", zaključuje Suzana.

Siniša Pavić

 

Bio je amaterski glumac u kulturnom umetničkom društvu u Vlasotincu, kao mlad čovek. Redovno sam išao na te predstave i video sam ga tamo, primetio sam da je nadareni i izuzetno talentovan. Kada sma pisao porodično blago, njegov kum Predrag Smiljković, inače poznatiji kao Tika Špic iz pomenute serije me je pitao da li može Đoša da igra u seriji.Pošto sam ga video kakav je, kako dobro radi i koliko ima tog umetničkog u sebi, odveo sam ga na audiciju u Beograd. Dali su mu jedan tekst koji sam pisao za tu ulogu. Odmah ga je odgirao tako da su rekli da ga primamo.Tada je priv put stao pred kamere u velikoj seriji pored velikih glumačkih veličina, ali se ni u jednom trenutku nije preimetilo da je on amater ili natručik.Đoša je bio najpopularniji jer ljudi vole takve likove, zahvalni su, kao što su nekada voleli Burduša".

 

Ljiljana Stjepanović

Bukvalno sam se šokirala kada sam čula, još jedan mlad i divan čovek nas je napustili. Jako lepo smo radili i sarađivali, divno se družili. Izuzetan čovek i glumac, nemam reči. Bio je za mene otkrovenje kada se pojavio. Duša me boli, bukvalno sam vrisnula kada su mi javili da je preminuo", neutešna je Ljiljana.

 

Nastavak na sledećoj strani...

 

 

 

foto: Dragan Kadić

 

Saša Popović

 

Veoma me je pogodila vest o Đošinom iznenadnom odlasku. Nenadoknadiv gubitak za njegovu porodicu, ali i sve nas, koji smo imali sreće da ga poznajemo i sarađujemo s njim. Tužna vest, tužan dan. Iskreno saučesće porodici", rekao je direktor Grand produkcije u okviru čijih emisija je Đoša neretko glumio.

Snežana Savić

U šoku sam i ne znam šta da kažem. Zatečena sam. Pedeset godina života, to je tako malo. On je bio talentovan i duhovit. Baš sam ga volela i zemljaci smo sa juga. Lepo se izrazgovaramo kad se vidimo, nasmejemo, ali mislim da je previše radio i jako malo mislio na sebe. Ostali smo bez darovitog glumca i dobrog čoveka. Njega su mnogi voleli, svuda gde bi otišao bilo je omiljen. Ima glumaca koji imaju gard prema publici, a on je bezrezervno pripadao svima koji su hteli da budu sa njim", izjavila je poznata glumica.

makonda-tracker