izdanje za jun

Ova modna biblija izlazi već 125 godina ali nikada ovakva manekenka nije pozirala za njih: Naslovnica Voga oduševila ceo svet (FOTO)

0

Prvi put u istoriji se desilo da se na naslovnici poznatog modnog časopisa Vog, našla se manekenka s hidžabom.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Naime, na naslovnici junskog arapskog izdanja modnog časopisa našla se somalijsko-američka manekenka Halima Aden.

Neopisivo je koliko sam zahvalna na prilici da krasim ovu naslovnicu", napisala je Aden na svom Instagram profilu, koja nije krila sreću i ponos što upravo ona krasi naslovnicu ovog modnog časopisa u prekrasnoj crno-beloj haljini.

 

A post shared by Halima Aden (@kinglimaa) on

 

Punije dame sve vreme belu košulju nose pogrešno (ili je ne nose uopšte): Plus size manekenka otkrila trik koji će vas u sekundi prepoloviti

Kad hodam modnom pistom, želim da ljudi vide da nosim hidžab, ali želim i da znaju da sam milion drugih stvari”, rekla je ona.

Podsećamo, devetnaestogodišnja Halima Aden ušla je u istoriju kao prva manekenka koja je na izboru za mis nosila hidžab i burkini, te kao prvi IMG model koji nosi hidžab, učestvuje na Fešn Viku itd.

 

 

A post shared by Halima Aden (@kinglimaa) on

 

Ova mlada Somalijka došla je sa svojom porodicom iz izbegličkog kampa iz Kenije sa sedam godina. Već ranije je rušila predrasude o hidžabu kada je u srednjoj školi proglašena za “kraljicu lepote”. Sada studira na univerzitetu u Minesoti.

 

 

 

 

 

makonda-tracker