glossy priča nedelje

Jedva sam prihvatila TATINU SMRT: Kristina Radenković o najtežem periodu u svom životu!

0

Voditeljka popularne "Slagalice" i glumica Kristina Radenković u javnosti je uvek nasmejana i vedra, ali ono što joj uvek izazove najintimnije emocije jeste evociranje uspomena na oca, koji je preminuo pre deset godina.

Kristina Radenković
Kristina Radenkovićfoto: Andrija Damjanović

Lepa Novosađanka i zaštitno lice Radiotelevizije Srbije ne krije da se borila sa najtežim gubitkom u životu, a sada je odlučila da se priključi nacionalnoj kampanji RTS- a, "Raj je izlečiv" kako bi podržala sve one koji, kao i njen otac nekada, vode bitku sa opakom bolešću.

 

 - Moj otac je preminuo od raka, ali ja znam koliko su ga borba i volja za životom održale 12 godina, i to s najtežim metastazama. Zbog toga mi je dužnost i najveća želja da se odazovem ovakvoj akciji. Iz svog iskustva i iskustva moga oca znam koliko je najvažnije obolelom pružiti podršku i ljubav kako bi imao snage i volje da bude pozitivan i da veruje u svoje izlečenje - govori Kristina sa tugom u glasu.

 

Njoj je, kako kaže, i dan-danas, iako je prošlo toliko godina, teško da govori o ovom gubitku.

 

- Uvek se potresem i jedva se suzdržim da ne zaplačete- Znate, verujem da radk potiče od emocija, i zato ću ponoviti da je mnogo važno da svako ima želju za životom u da se oseća podržano i voljeno, što smo se mi uvek trudili da mom ocu i pružimo - kaže voditeljka i dodaje:

 

- Sve oko sebe, nažalost, ima nekog ko je bolestan, zato moramo ukazati na preventivne preglede jer, kada se na vreme otkrije, postoji više šansi za izlečenje - dodaje ona.

 

Kristini je četiri godine trebalo da shvati da njenog ocva više nema. Kaže da je jedva prihvatila da je ostala bez najvažnijeg muškarca u životu.

 

- Malo je reći da me je pogodilo. Bila sam razorena i fizički i psihički. Prvo ljuta što me je napustio, onda tužna jer ga nema. To je umnogome uticalo iu na moje druge odnose. Izborila sam se sa gubitkom tek posle 4 godine. Druge patnje nisu ni vredne pomena - kaže Kristina.

 

Glumici i voditeljki danas je najveću sreću čine ćerka Tara i suprug Nikola. ali o vođenje " Slagalice". Ljubav prema ovom kvizu upravo joj je preneo otac.

 

- Meni je bila omiljena i pre nego što sam poečela da je vodim. Moja tata je bio opsednut "Slagalicom" i najčešće sam je gledala sa njim. Žao mi je što nije doživro da me vidi u njoj. Pošto je on uvek imao šaljive komentare za sve takmičare, sada bih mu objasnila da uopšte nije lako sesti na tu stolicu i pokazati sve što znaš - zaključuje voditeljaka.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

makonda-tracker