SEĆANJE

Niko ne čuva uspomenu na našeg SINA: Majka pokojnog Darka Radovanovića I dalje NEUTEŠNA! (FOTO)

0

Na današnji dan pre sedam godina u stravičnoj nesreći kod Ostružničkog mosta poginuli su poznati pevač i njegov menadžer Aca Milošević, a njegovi najbliži još ne mogu da se pomire s tim gubitkom

foto: Dragana Udovičić
foto: Dragana Udovičić

Možete da pretpostavite kako se osećamo... Ni posle sedam godina nije nam nimalo lakše, ne mirimo se s tim gubitkom.

 

Još teže nam je ovih dana kada se bliži godišnjica njegove pogibije, počinje priču za Kurir Stana Radovanović, majka pokojnog Darka Radovanovića.

 

Na današnji dan 2011. u stravičnoj nesreći kod Ostružničkog mosta poginuli su poznati pevač i njegov menadžer Aca Milošević. Do udesa je došlo u trenutku kada je Đorđe Rančić, vozeći „mercedes“ karavan, oko dva kilometra posle Ostružničkog mosta krenuo u preticanje šlepera, ušavši u traku kojom su se kretali Radovanović i njegov saradnik u pravcu Ostružnice.

 

Spomenik Darku Radovanoviću
Spomenik Darku Radovanovićufoto: Nebojša Mandić

U trenutku pogibije Darko je imao tek 36 godina. Iza sebe je ostavio trogodišnju ćerku Laru, suprugu Maju, majku Stanu i oca Vidoja, brata Sinišu i njegovu porodicu.

Cela nedelja bila nam je posebno teška, tako nam je svake godine pred ovaj datum. Veoma je to teško objasniti rečima. Imamo četiri unuke, dve žive s nama i na neki način nam to život čini lepšim i normalnijim. U unukama tražim utehu. Sa Larom, Darkovom ćerkom, čujemo se često. Uvek kad idemo na Darkov grob, tada je vidimo i ona se mnogo raduje tim našim susretima. Inače, ona često odlazi na očev grob. Sutra će napuniti deset godina, svesna je svega. Dosta toga zna o Darku, priča joj Maja o njemu, ali i mi kada se sretnemo. Prošlog leta nam je tražila sve fotografije iz albuma, htela je da vidi tatu iz dana kada je bio mlađi. Te slike je snimila i prosledila majci. Sluša sve njegove pesme i zna ih napamet. Dugo nije mogla da se odvoji od majke. Tek pre dve-tri godine je sama izrazila želju da dođe kod nas tokom letnjeg raspusta. Otad je Maja svakog leta dovede na desetak dana kod nas, onda se Lara druži s ćerkama starijeg sina Siniše, odvedemo ih na bazen, voze rolere, bicikl. To nam je jedina radost - s tugom u glasu priča Radovanovićeva.

Darkove kolege sa estrade, kaže Stana, nikada ih nisu pozvale. Samo nekoliko njih redovno dolazi na godišnjicu na groblje.

Niko od Darkovih kolega nam se ne javlja. Jedino svake godišnjice sretnemo Slađu Alegro i Ivanu Selakov na groblju. Slađa neće moći ove godine da dođe, ona je veliki čovek i želim joj sve najbolje u životu. Od ostalih, stvarno se niko ne javlja. Saša Matić je pretprošle godine održao koncert u Areni i tada je zvao Maju i Laru do dođu, poklonio je unuci novac od tog koncerta. I jedino Kurir na pravi način čuva sećanje na Darka, vašim tekstovima i reportažama, hvala vam na tome - zaključila je majka pokojnog pevača.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

makonda-tracker