glossy intervju

Ivan Bosiljčić iskreno o porodici: Brak je veliko ulaganje!

0

Naš sve uspešniji glumac govori o važnim jubilejima koji su mu obeležili kraj ove pozorišne sezone, ali i o načinu na koji balansira između posla i porodice.

foto: Kurir
foto: Kurir

Dva velika jubileja u Pozorištu na Terazijama Ivanu Bosiljčiću naslikala su osmeh na licu. Stoto igranje "Zone Zamfirove", kao i tristoto izvođenje mjuzikla "Cigani leto u nebo" veliki su uspeh za trenutno jednog od najangažovanijih srpskih glumaca, koji pored upečatljive karijere u Srbiji gradi istu takvu i u Rusiji. Iako mu je poslednjih šest meseci život spakovan u kofere, ističe da njegova porodica zbog toga ne ispašta, baš kao ni njegov brak s Jelenom.


Glossy: Kako se osećate posle dva ovakva jubileja?
- Danima se nosim mišlju kako ću to da proslavim. Ovi jubileji se upisuju u istoriju teatra i drago mi je što sam u obe predstave bio bez prekida. Jedan sam od dvojice glumaca iz celog ansambla koji je igrao svih 300 izvođenja "Cigana", a "Zona Zamfirova" je tako veličanstvena predstava da u ovih 100 igranja želim sebi da upišem još jednu nulu, i siguran sam da ćemo igrati još toliko.

 

 


Glossy: Baš ste za ulogu Maneta dobili prestižno Sterijino priznanje zajedno s Nebojšom Dugalićem, za koga ste rekli da vam je uzor.
- Sećam se kad sam bio student da je Dugi dobijo svoju prvu Sterijinu nagradu, i ja sam ga gledao iz ugla pozorišta dok ju je ponosno držao, i pitao se o čemu li ovaj čovek sada misli. Petnaestak godina kasnije doživeo sam to zajedno sa njim. Čast mi je da budem u njegovom društvu, to je glumac kome se divim, to je moj uzor, i u umetničkom i u ljudskom smislu. Još mi je draže to što je baš ovaj mjuzikl te isne 2003. godine dobio još nekoliko Sterijinih nagrada čime se pokazalo da mjuzikl nije samo zabava, već da nosi ozbiljnu dramsku tenziju i filozofsku poruku.


Glossy: Poslednjih nekoliko godina često radite za rusko tržište. Koliko je bilo teško savladati ruski i prilagoditi se njihovoj glumi?
- Tečno govorim ruski još od srednje škole, što je moja prednost. Trebalo mi je malo vremena da ga usavršim. Jezik inače treba uvek usavršavati, a iako mi je dan vrlo kratak, trudim se da i u Srbiji bar jednom nedeljno pričam ruski. Kad sam tamo već mislim i sanjam na ruskom.

 

foto: Miloš Nadaždin

Glossy: Planirate li odmor?
- Željno ga iščekujemo, ovo je bila jedna uzbudljiva sezona i što se tiče mojih snimanja i Jeleninih koncerata. Jedva čekamo naše parče vremena u Grčkoj. Tamo su nam kumovi i prijatelji, u jednom malom mestu, praktično seocetu, što je za nas idealno.


Glossy: Zbog vaših snimanja i čestog odsustvovanja od kuće, trebalo je sa Jelenine strane dosta podrške i razumevanja. Kako funkcionišete?
- Velika privilegija mog rada na ruskom tržištu jeste da ja ne odsustvujem više od sedam dana iz Srbije, što mi je bitno zbog porodice, ali i zbog pozorišnog repertoara. Filmove koji iziskuju duži boravak od 14 dana ne radim, jer porodica ne sme da trpi. Nikada Jelenu i Ninu nisam doveo u situaciju da čekaju, da nedostajanje toliko poraste da počnemo da se mučimo. Sve dobro balansiramo i posao je u drugom planu.


Glossy: Podrška, razumevanje i odlična komunikacija između partnera najbitnija su kada razdvojenost postoji. Imate li recept za srećan brak?
- Brakom se treba baviti, brak ne sme da se ispusti, brak je veliko ulaganje.
 

Magazin Glossy - svake srede uz dnevni list Kurir!

 

foto: Glossy

 

makonda-tracker