glossy u fokusu

Vuk Kostić: Niko ne sme da me pita za ženidbu

0

Popularni glumac opisuje kako je još sa šest godina znao kojim će se poslom baviti, otkriva na čijim je filmovima odrastao i šta nas očekuje u novim epizodama serije "Ubice mog oca".
 

foto: Vladimir Šporčić
foto: Vladimir Šporčić

Glumac Vuk Kostić na velika vrata ušao je u svet umetnosti ulogom u debitantskom ostvarenju "Apsolutnih 100" Srdana Golubovića, a onda su se ređale glavne role i epizode u pozorištu i na filmu. Talentovani umetnik trenutno s velikim nestrpljenjem iščekuje početak snimanja nove sezone hit serije "Ubice mog oca".

 

U razgovoru za Glossy, čuveni inspektor Aleksandar Jakovljević otkriva da li će da se ženi, govori o popularnosti i glumačkim idolima.


Glossy: Glumci obično reklamiraju pivo ili bankarske kredite, a vi ste postali zaštitno lice za jedno bezalkoholno piće koje u svetu promoviše Brus Vilis.
- Odrastao sam na filmovima Brusa Vilisa. Prija mi što smo u istoj kampanji. Posebno je na mene utisak ostao njegov film "Poslednji skaut". Faca je Vilis.


Glossy: Da li se i vi osećate važni koliko i on?
- Ceo život me je za ovo spremao moj prvi profesor, glumac Mika Aleksić. Imao sam samo šest godina kad me je otac upisao kod njega u školu. Znao sam još tada da želim da budem glumac. Pripremali su me godinama i na mogućnost da ću biti popularan. Dočekao sam slavu spremno. Gledam da se provodim a posao mi pričinjava veliko zadovoljstvo. Odlično se zabavljam dok radim.


Glossy: Šta nas čeka u novim epizodama "Ubica moga oca"?
- Biće mnogo obračuna vatrenim oružjem, a što se tiče mog lika, publika može da očekuje mnoga iznenađenja.


Glossy: Bogatom opusu uloga dodali ste i efektnu epizodu u filmu "Zaspanka za vojnike" reditelja Predraga Gage Antonijevića. U filmu imate samo jednu rečenicu, a uživali ste na snimanju više nego da ste igrali glavnu ulogu.


- Za mene je snimanje tog filma bilo čista zabava i moja šoljica čaja. Rovovi, puške, pucanje... Ostala mi je i uniforma nakon snimanja kao poklon od ekipe. Ona je stara i sigurno ću je obući za neko lovačko veče u Topoli i doček neke Nove godine.

 

 

 


Glossy: Radili ste i seriju i film "Meso" u Banjaluci. Kakva vas sećanja vežu za taj periodu života?
- U Banjaluci sam se osećao kao kod kuće. Zapalo mi je da igram negativca, što je zanimljivo, jer je njima na filmu sve dozvoljeno. To je jedina pozitivna strana. S druge strane, Nikola Kolja Pejaković je fenomenalan. Mislim da mi je moje poštovanje prema njemu mnogo pomoglo u našem odnosu u seriji. Volim te ljude koji vole da rade svoj posao i veoma se zabavljaju dok ga rade

.
Glossy: Da li vas prijatelji požuruju i pitaju za ženidbu?
- Ne. Meni ljudi i ne pitaju za ženidbu. Znaju kako stoje stvari, a to zanima samo vas novinare.

 

Magazin Glossy - svake srede uz dnevni list Kurir!

 

foto: Glossy

 

makonda-tracker