glossy priča nedelje

Nataša Ninković: Uvek ću pamtiti savet koji mi je dao Bata Živojinović

1

Dok joj je uručivano značajno priznanje "Žanka Stokić", glumica Nataša Ninković je blistala, čemu je doprinela i podrška tri najvoljenija muškarca - supruga Nenada i naslednika Luke i Matije

foto: Marina Lopičić
foto: Marina Lopičić

 

Na šarm, glumački talenat i hercegovačku lepotu Nataše Ninković (45) nije ostao imun ni žiri nagrade "Žanka Stokić", koji joj je u nedelju, 20. maja, dodelio priznanje o kome sanja svaka glumica. Nataša je "Žanku" primila iz ruku velike Milene Dravić.


- Osećam se kao da sam dobila Oskara. Uvek sam se smejala ljudima u Americi koji se tresu kad primaju nagradu, a ja se danas isto tako osećam - rekla je Nataša nakon što je u ruke uzela priznanje koje je najbolja potvrda koliko je dala umetnosti u poslednje dve decenije. Pored brojnih kolega i prijatelja koji su je pozdravljali iz publike, iz lože su njenom velikom uspehu svedočili suprug Nenad Šarenac i naslednici, blizanci Luka i Matija.


- Sinovi su moji najveći kritičari. Matija uvek navija za mene, dok mi Luka u svakom poslu nađe manu i izvuče je u prvi plan. Oni imaju različite poglede na moj posao. Luka smatra da ja još nisam dobila pravu ulogu - opisala je Nataša za Glossy i naglasila kako se nikada nije pokajala što nije otišla u Holivud, ali i da u svakoj novoj ulozi pokušava da da svoj maksimum.


- Imam veliku strast i ljubav prema ovom poslu, veliku odgovornost, ali i preteranu samokritičnost, koja je nekad dobra. Želim da u svakoj ulozi budem bolja od prethodne. Tome težim - objašnjava glumica, koja otkriva da joj je najbolji savet dao veliki Danilo Bata Stojković.

 

 


- Bata mi je jednom u Zvezdara teatru čestitao na ulozi i rekao: "Ako hoćeš da budeš velika glumica, a imaš sve predispozicije za to, nikad nemoj dozvoliti da te ubace u fah". Onda mi je napisao na parčetu papira, omotu od nekog keksa što je bio tu, da moram svaku ulogu da deljem kao dletom, jer je viđao talentovane ljude koji su ušli u fah i o njima više ne možemo da pričamo kao o velikim glumcima - ispričala je Nataša i priznala da neće imati mnogo vremena za slavlje jer je već krajem maja čeka nastavak snimanja serije "Ubice mog oca".


- Iz svake svoje uloge sam nešto naučila, čak i iz onih koje sam odbila. Tako sam i reditelja Gagu Antonijevića pozvala i odbila lik Natalije u seriji "Ubice mog oca". Rekla sam da ja ne znam šta je ovo, ne poznajem tu ženu, dok mi nije poslao poslednju epizodu. U pauzi predstave "Čudo u Šarganu" čitala sam tu 10. epizodu, opet ga pozvala i rekla: "Ja ću ovo da pripremim, jedva čekam kadar". I evo, snimamo već treću sezonu - zaključuje glumica.

 

Magazin Glossy - svake srede uz dnevni list Kurir

 

foto: Naslovna

 

makonda-tracker