Glossy PRIČA NEDELJE

Momčilo Otašević o prinovi: Život mi se promenio za 180 stepeni

0

Dok iščekuje da se ostvari u ulozi oca, popularni glumac opisuje kako je naučio da uživa u životu i zašto više ne pravi nikakve planove.
 

foto: glossy
foto: glossy

Poznati crnogorski glumac Momčilo Otašević (28) uskoro će postati otac. Izabranica njegovog srca, hrvatska glumica Jelena Perčin (37) u drugom je stanju, a zvezda serije "Čista ljubav" u razgovoru za Glossy kaže da mu se zbog toga život promenio za 180 stepeni.


Drugačiji su mi prioriteti. Pokušavam da stignem svuda, a i da kao glumac na sceni i dalje dajem sve od sebe. Zadovoljan sam kako sam koncipirao svoj život, a što se tiče posla, mogu da radim ili sedim kod kuće. Nemam tu previše mogućnosti izbora i kalkulacija. Izabrao sam ovo prvo. Naučio sam da uživam u svom poslu, baš kao i u životu - priča Otašević, kojeg su s Jelenom spojile sapunice.

 

Upoznali su se na snimanju "Zore dubrovačke", a zavoleli 2015, tokom rada na seriji "Kud puklo da puklo". Snimanje je počelo početkom septembra, a njihovu vezu novinarima je otkrio jedan član ekipe. Hrvatska glumica je baš u tom periodu okončala brak sa ugostiteljem Kristijanom Babićem, s kojim ima osmogodišnju ćerku Lolu.


Iako ih deli razlika u godinama, Jelena i Momčilo imaju sličan životni put. Oboje su, kažu, bili buntovni tinejdžeri. Njega nije bilo moguće uhvatiti ni za glavu ni za rep, a ona je čak jednom obrijala glavu. Kad je trebalo da odluče šta će da studiraju, oboje su imali dilemu. Jelena je poštovala želju svog oca, te je prvo upisala pravo, a Momčilo najpre političke nauke, pa je potom položio prijemni ispit na Arhitektonskom fakultetu u Rimu. I to istog dana kad mu je na Cetinju bio prijemni ispit na Akademiji dramskih umetnosti. Glumac sebe, kako priznaje, za deset godina vidi kao porodičnog čoveka u selu Dugi Dol kod Cetinja, u kući svog čukundede.


Voćke koje sam posadio već su porasle. Pečem rakiju i uživam s porodicom. O poslu ne razmišljam previše. Kad se prihvatim nekog angažmana, radim ga najbolje što umem. Život nikad ne planiram. Prepustio sam se sudbini. Gledam da ljude ne povređujem i da ih nasmejem. Gluma je služenje narodu, a ko sam ja bez publike - naglašava umetnik, koji trenutno živi na tri adrese.


Moja baza poslednjih nekoliko godina jesu Cetinje i Zagreb, a u Podgorici boravim kad spremam predstave. Volim da prošetam i do Beograda, gde povremeno igram "Antigonu" u Narodnom pozorištu, a nedavno sam snimao i seriju "Komšije" - otkriva Momčilo, kog raduje nova saradnja s rediteljem Milanom Karadžićem.


Dobio sam ulogu jednog Amerikanca. Dobro smo se zabavljali na snimanju. Opet mi je partner Mima, a kao i u "Budvi na pjenu od mora" ponovo sam u vezi s njegovom ćerkom. Odnos nam je drugačiji i pomalo komičan - završava crnogorski glumac.
 

makonda-tracker