PRIČA NEDELJE

Davor Štepanek: Danica i ja želimo još dece (FOTO)

0

Naš šampion u rvanju govori o tome koliko uživa u ulozi oca i da li sa suprugom Dolores planira još dece.
 

foto: Privatna Arhiva
foto: Privatna Arhiva

Prošla godina je za Davora Štefaneka, aktuelnog olimpijskog šampiona u rvanju, definitivno bila izuzetno važna. Samo tri dana pre nego što je osvojio svetsko zlato, postao je tata, pa sada s ponosom kaže da uživa u ulozi oca.

 

Ovaj izuzetni sportista prošlog vikenda je prvi put proslavio Vaskrs sa sinom Matijom, a sada lagano sa suprugom Dolores organizuje i prvi rođendan naslednika, koji trenutno ima jedanaest meseci. U razgovoru za Glossy, Štefanek nije krio da mu je upravo porodica najveća podrška u karijeri i poslu koji odnedavno obavlja, a to je funkcija predsednika Sportskog saveza Srbije.


Glossy: Na koji način ste proslavili naš najveći praznik?
- Matija je proslavio svoj prvi Vaskrs. Bilo je lepo. Polupao nam je sva jaja.


Glossy: Kako je u ulozi oca?
- Super. Naš sin je divno dete, naša najveća ljubav. Tek sada vidim koliko je lepo biti roditelj. On mi bukvalno daje snagu i motiv za dalja takmičenja. Rodio se tri dana pre nego što sam prošle godine osvojio svetsko zlato u Novom Sadu i zbog njega želim još mnogo medalja.

 

 

 


Glossy: Da li je Matija budući šampion?


- S obzirom na to da je počeo da podiže glavu znatno pre vremena, doktori su konstatovali da će biti borac na tatu (smeh). Šalu na stranu, ali zaista je uporan u svemu šta radi i na kraju uspe u svakoj svojoj nameri. Ko zna, možda je to znak da će biti moj pravi naslednik.


Glossy: Na kojoj strunjači je teže, vašoj rvačkoj ili njegovoj bebećoj dok mu menjate pelene?

 

foto: Privatna Arhiva

Teško pitanje (smeh).


Glossy: Da li će Matija uskoro dobiti batu ili seku?


- Sigurno hoće, ali o tom potom. Pita se i Dolores.


Glossy: Koliko je teško uskladiti porodične obaveze sa vašim sportskim, imajući u vidu visoke ciljeve?


- Nije lako, često nedostaje i sna, ali zato sam zahvalan supruzi na brizi o detetu dok sam van zemlje na takmičenjima. Odnedavno obavljam i funkciju predsednika Sportskog saveza Srbije, najmasovnije sportske organizacije na Balkanu, pa je slobodnog vremena sve manje. Ali kad god ga imam, svakako ga provodim s Matijom.

 

Magazin Glossy - svake srede uz dnevni list Kurir!

 

foto: Glossy

 

makonda-tracker