Glossy PRIČA NEDELJE

Željko Bebek o supruzi: U Ružicu sam se zaljubio na prvi pogled (FOTO)

0

Treći odlazak pred matičara poznatom rokeru doneo je sreću jer danas tvrdi da je kraj svoje supruge potpuno ostvaren i srećan, a ona mu je najveća podrška i za predstojeći koncert u Beogradu
 

foto: Dragan Kadić
foto: Dragan Kadić

U susret koncertu koji je zakazao za 21. april u Sava centru, pevač Željko Bebek ne skriva da oseća tremu jer je ovo njegov prvi samostalni nastup nakon odlaska iz Bijelog dugmeta. Ipak, sigurnost u uspeh uliva mu dosadašnje iskustvo na sceni, ali i supruga Ružica, s kojom život deli poslednjih dvadeset godina.

 

Sreli smo se pre skoro dve decenije. U Ružicu sam se zaljubio na prvi pogled i već tada znao da je ona žena za sva vremena, žena kojoj sam odmah mogao da uzvratim "volim te". Osetio sam da supruga može da mi bude na prvom mestu, a da muzika i scena zbog mog odsustva neće ništa izgubiti. Sada sa sigurnošću mogu da kažem kako moja publika ne trpi ništa zbog mog privatnog života, naprotiv. Oni koji vole moju muziku na dobitku su jer se i moja žena trudi da mi pomogne da budem što bolji u poslu. Do te mere je aktivna i posvećena tome da se potrudila čak i oko toga da naš sin Zvonimir nastupa zajedno sa mnom - počinje Željko, koji je posebno ponosan na činjenicu da je i njihova ćerka Katarina odlučila da se bave muzikom.

 

foto: Dragan Kadić

Zvonimir je bio sportista, bavio se skijanjem i dobro mu je išlo. Onda je pre tri godine izrazio želju da svira gitaru, valjda se zasitio sporta, osvojio je sve medalje koje je hteo, proputovao svet, upoznao dosta ljudi... Za tri godine mnogo je napredovao, oduševio je sve profesore na muzičkoj akademiji. I ćerka Katarina je takođe na akademiji, ona je prva godina klavira i solo pevanja. Bitno je da ih ja nisam forsirao da se bave muzikom, to nikada ne bih uradio. Moja ćerka iz prvog braka Silvija takođe je talentovana i prelepo peva. Ali ja nisam hteo da je guram u ovaj posao ako ona to ne želi. Muzika mora da se oseti, ne može ništa na silu - priča bivši pevač Bijelog dugmeta.
Jedan od najpoznatijih rok izvođača na našim prostorima ne krije da je u mladosti vodio buran život i da je prošao mnogo toga, i dobrog i lošeg. Zapravo, ne postoji nijedan segment iz njegove intime o kojem on nije spreman da govori. Kako i sam kaže, ponosan je na sve što je uradio i što mu se desilo.

 

 

 

Željko se ženio tri puta. Iz prvog braka ima ćerke Bianku i Silviju, koja mu je podarila troje unuka. Sa svima njima Bebek je izuzetno blizak i često se viđaju i pored toga što odavno ne žive na istoj adresi. Kada je upoznao sadašnju suprugu, odlučio je da se presele u Zagreb i da tamo stvore dom.


Ja sam putnik. Svejedno mi je gde se nalazim, jer od mene zavisi kako mi je. Ne postoji nijedan razlog zbog kojeg sam izabrao da s porodicom živim u Zagrebu. Jedino to što sam bliže Evropi, pa mi je lakše da stignem tamo gde treba - ističe Željko, ne skrivajući da oseća veliko uzbuđenje pred susret s beogradskom publikom.

 

foto: Nemanja Pajić

Pred svaki nastup imam tremu. Onaj ko je iskren i hoće da prizna, mora da kaže da je tako. Uprkos sigurnosti koju imaš u sebe i iskustvu, uvek si pomalo u strahu, barem dok ne prođe ta prva pesma. Nakon odlaska iz Bijelog dugmeta, više puta do sada nastupao sam u Beogradu, ali nikada nisam bio sam. Prvi nastup u Sava centru bio je s tamburašima i simfonijskim orkestrom, i to ne smatram solističkim koncertom. Ovog puta dolazim kao roker, onakav kakvog želim da me Beograđani upoznaju i zapamte - zaključuje Željko.
 

Magazin Glossy - svake srede uz dnevni list Kurir!

 

foto: Glossy

 

makonda-tracker