DODELA NAGRADA ZLATNI GLOBUS

Suza suzu stiže: Opra Vinfri emotivnim govorom rasplakala svet (FOTO)

0

Svojim dirljivim govorom, nadahnutim borbom protiv seksualnog zlostavljanja, producentkinja, voditeljka i glumica Opra Vinfri rasplakala je publiku na dodeli nagrada Zlatni globus i nagovestila nagađanja da bismo je 2020. mogli gledati i u trci za mesto predsednice Amerike

foto: Profimedia
foto: Profimedia

 

Primajući nagradu Sesil B. DeMil za životno delo, počasnu nagradu koja se dodeljuje za izvanredne doprinose u svetu zabave, Opra je rekla kako joj je čast to što je prva Afroamerikanka kojoj je pripala ova nagrada i prisetila se osećaja koji su je preplavili kada je kao mlada devojka gledala Sidnija Poitijea kako osvaja nagradu za najboljeg glumca 1964. godine.

Jasno je da i u ovom trenutku negde neka devojčica gleda mene kako postajem prva Afroamerikanka koja prima ovu nagradu. Čast je i privilegija deliti veče sa svima njima - rekla je Opra i u nastavku svog govora izmamila suze mnogih u publici.

Opra Vinfri nakon svih izazova koje je život stavio pred nju: Da sam postala majka, nešto bi u mom životu moralo da trpi - to bi verovatno bila deca

 

Želim da sve devojke koje ovo gledaju znaju da je novi dan na horizontu. Kad taj dan konačno osvane, biće to zbog brojnih veličanstvenih žena, od kojih su mnoge i večeras ovde sa nama, kao i neki fenomenalni muškarci, koji se snažno bore kako bi nam osigurali vođu koji će nas odvesti u vremena kada niko više neće morati da kaže "I ja isto", rekla je Opra aludirajući na aferu sa seksualnim zlostavljanjem koja je prošle godine potresala Holivud i svaki dan donosila ispovest novih glumica koje su odlučile da iznesu svoju priču u javnost.

Nastavak na sledećoj strani...

makonda-tracker