JEDAN HITAC BIO JE DOVOLJAN

Nisam mogao da gledam mrtvo Đanijevo telo: Istina o Versaćeovom ubistvu nikada nije izašla na videlo (FOTO)

0

Od ubistva Đanija Versačea prošle su dve decenije.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Hici iz pištolja su tog 15. jula 1997. prekinuli život slavnog kreatora, ali pitanje zbog čega je dizajner pet meseci pre 51. rođendana ubijen ostaje otvoreno.

 

O njima se govori već 3 decenije: Da li su one pokazale besmisao današnjih manekenki i fotomodela? (FOTO)

 

 

Đanijev ljubavnik: "Endru Kunanan je pucao i to je jedino što se dogodilo"

 

Ponovno vraćanje priče o ubistvu u žižu svetske javnosti nije moglo da prođe kao obična televizijska priča. Čim su se pojavili tizer serije i prve slike sa snimanja, usledili su oprečni komentari. Najburnije je reagovao Antonio D'Amiko (58), koji je uz dizajnera proveo 15 godina. Scena u kojoj Riki Martin drži u naručju mrtvog Đanija njemu se uopšte nije dopala.

 

 

Nastavak teksta pročitaje na sledećoj strani...

 

foto: Profimedia

Možda je to poetska sloboda reditelja, ali ja tako nisam reagovao. Nisam mogao da gledam mrtvo Đanijevo telo. Vratio sam se u kuću. Imao sam osećaj da mi se krv zaledila", ispričao je Antonio pre tri meseca za "Observer" i "Gardijan" u svojim prvim intervjuima nakon ubistva.

 

Zamerio je i što ga nijedan član televizijske ekipe nije kontaktirao pre snimanja, što je reditelj kasnije demantovao.

D'Amiko je iskoristio priliku i da naglasi da nema nikakve dileme šta se krije iza Đanijevog ubistva.

 

"Endru Kunanan je pucao i to je jedino što se dogodilo", poručio je, dok je hiljadu drugih pretpostavki o ubistvu okarakterisao kao laž.

 

Kobno jutro u Majamiju

 

Zbog čega je uopšte došlo do ubistva, pita se to danas Marfi, a mnogi su to pitanje postavljali nakon vesti da je Kunanan usmrtio Đanija.

 

"Kobno jutro u Majamiju", "Ubijen Đani Versače" bili su vodeći naslovi u danima nakon ubistva.

 

Usledila je ubrzo i rekonstrukcija poslednjeg dana italijanskog dizajnera koja je pokazala da je Versače tog jutra otišao do svog omiljenog kafića gde je svakog dana pio kafu i uzimao novine.

 

Kako je Riki Martin postao ljubavnik slavnog Versaćea

 

A onda je prekršio rutinu. Nije popio espreso kao što je obično činio, uzeo je samo novi broj "Voga" i krenuo kući. Sam, bez telohranitelja, jer je Majami Bič smatrao svojim domom.

foto: Profimeda

Na stepenicama ispred vile u ulici Oušn drajv 1116 pucao je u njega Endru Kunanan. U bermudama i tamnoj majici, sa izgledom običnog turiste prišao je Đaniju s leđa.

 

Čim se saznalo da je čuveni Versače ubijen, javnost je počela da vrši ogroman pritisak na policiju da počinioca što pre pronađe. Nije se čekalo dugo. Kunanan je osam dana nakon tragedije izvršio samoubistvo, pištoljem kojim je ubio Đanija.

 

 

 

 

makonda-tracker