aplauz

Sve vreme se preispitujem ko bi još mogao da se nađe na mom mestu: Seka Sablić dobila još jedno priznanje (FOTO)

0

Naklonost filmske kritike, ali i obožavanje publike Jelisaveta Seka Sablić postigla je sjajnim ulogama...

foto: Promo
foto: Promo

Glumica Jelisaveta Seka Sablić ovogodišnji je laureat Comedy festa. Priznanje za doprinos filmskoj komediji uručio je reditelj Ivan Marinović, u čijoj je komediji “Igla ispod praga” slavna glumica još jednom briljirala.

 

Naklonost filmske kritike, ali i obožavanje publike Jelisaveta Seka Sablić postigla je sjajnim ulogama u kultnim ostvarenjima „Maratonci trče počasni krug“, „Burduš“, „Rad na određeno vreme“, „Tesna koža ”, ali i brojnim pozorišnim predstavama i tv serijama ( “Bolji život”, “Srećni ljudi”, “Ljubav, navika, panika”). U bogatoj karijeri, dugoj više od pola veka, ostvarila je do sada preko 160 uloga.

foto: Promo

Slavna glumica nije krila oduševljenje što joj je baš reditelj Ivan Marinović uručio priznanje.”Ivan je divni mladi reditelj sa kojim sam lepo sarađivala u njegovom filmu Igla ispod praga, gde sam igrala baku. Uživala sam i u ulozi i u radu sa Ivanom”, istakla je glumica I dodala: “Čast mi je da primim priznanje za doprinos filmskoj komediji I drago mi je ukoliko sam I ja doprinela razvoju domaćeg filma. Evo sve vreme se preispitujem ko bi još mogao da se nađe na mom mestu, i zaista je puno sjajnih kolega koji takođe zaslužuju ovakvo priznanje. Posebno mi znači da se dodela održava u ovom fascinantnom prostoru Jugoslovenske kinoteke”, rekla je Seka Sablić.

foto: Promo

Prošle godine priznanje je dobio scenarista Siniša Pavić.

 

Drugi COMEDY FEST traje do 22. Oktobra, do kada gledaoci u Dvorani Kulturnog centra, Cineplexxu BIG i Muzeju jugoslovenske kinoteke u Beogradu, kao i u Cineplexu ARENA u Novom Sadu, mogu pogledati premijerne naslove, sa fokusom na evropskoj komediji, od kojih većina neće imati bioskopsku distribuciju.

 

Prateći program predstavlja omaž komičarima koji su nas napustili u ovoj godini, između ostalih Ljubiši Samardžiću, čiji će film “Rad na određeno vreme” u nedelju zatvoriti prateći program ovogodišnjeg festivala.

 

makonda-tracker