tuga

Milione ljudi širom sveta je inspirisala i svojim savetima promenila im živote: Umrla čuvena Lujza Hej

1

Ona je verovatno najpoznatiji lajf kouč i spisateljica današnjice, a njene misli i afirmacije inspirisale su ljude širom sveta.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Lujza Hej preminula je danas, u 90. godini, prirodnom smrću, okružena porodicom i u potpunom miru, javili su na njenoj Fejsbuk stranici.

 

Njen život bio je inspiracija mnogima. Imala je teško detinjstvo, u ranom detinjstvu napustili su je roditelji, silovao ju je komšija, živela je na ivici gladi a prekretnica u njenom životu bilo je izlečenje od raka koje je, tvrdila je, postigla afirmacijama, vizualizacijama, ishranom i psihoterapijom. Samo zahvaljujući tome, govorila je, za samo šest meseci rešila se opake bolest - raka grlića materice od koga je obolela u 51. godini. Bila je uverena da je to zadesilo zbog toga što je godinama u sebi držala ljutnju i bes zbog svega što joj se u životu desilo.

 Rak je bolest uzrokovana dubinskim i dugotrajnim zameranjem koje nosite u sebi dok doslovno ne počne da vas izjeda. To je duboka tajna ili tuga koja izjeda ili mržnja koja dugo traje. Ključ izlečenja je u ljubavi prema sebi i prihvatanju sopstvene ličnosti - rekla je u svojoj knjizi "Kako izlečiti duh i telo".

Nakon što se okrenula pisanju knjiga usledio je i veliki uspeh. Njena dela preporučivala je i sama Opra Vinfri, a prevedena su na više od 30 svetskih jezika.

 

Poruke svetski poznate Lujze Hej na Jana vodi

Verujem da sam velika, jaka, zdrava devojka sa puno dobre energije. Vrlo sam srećna što imam energiju koju imam, da mogu da živim život koji živim i da uživam u društvu fantastičnih prijatelja. Verujem da me život voli. Isto tako, verujem da je smeh važniji od brige oko bora. Smejem se mnogo češće. Mnogo manje stvari me brine. U stvari, osećam se mnogo slobodnije nego kada sam bila dete. Kao da su me moje dobre misli vratile u stanje blažene bezbrižnosti. Šalim se mnogo češće. Negujem mentalno stanje koje mi omogućava da imam pozitivne poglede na život. Ovo pozitivno, zahvalno, srećno stanje privlači najbolje od svega u životu, i zato je ova jedna od mojih najboljih decenija do sada", rekla je spisateljica u nedavnom intervjuu gde je govorila o životu u devetoj deceniji

Ksenija Mijatović: Mom životu bilo je potrebno isceljenje

makonda-tracker