prosto je

Sezona grejanja počinje, a vaši su još uvek prljavi? Trik za najjednostavnije čišćenje radijatora u samo nekoliko poteza

0

Prašina koja se nalazi na prorezima radijatora može ozbiljno da utiče na zdravlje, zato je se rešite što pre 

ĆIŠĆENJE RADIJATORA
ĆIŠĆENJE RADIJATORAfoto: Shutterstock / AstroStar

Napolju su se temperature spustile ispod 10 podeoka, što znači da su u mnogim domovima radijatori već topli. Pre početka grejne sezone jako je važno da se radijatori obrišu detaljno kako bi se sa njih uklonila nečistoća koja lako može da dospe u naša pluća.

 

UKoliko i vi još uvek niste očistili radijatore, a već je davno vreme bilo da to učinite, ne brinite. Imamo za vas trik koji će vam uštedeti vreme, energiju i novac.

 

Hejzel Mekini, iz  'Wee Scotti Cleaners-a' , podelila je genijalan trik koji vam može olakšati ovaj posao. U nedavnom viralnom TikTok video snimku, Hejzel je otkrila jednostavnu metodu za uklanjanje prašine sa radijatora.

Umesto da koristi specijalizovane krpe ili alate, ona koristi običan fen za kosu.

 

- Svi imamo fen za kosu kod kuće, zar ne? Samo ga uključite i usmerite na zadnji deo radijatora. Oduvaće svu prašinu - predlaže trik. Hejzel je naglasila da ova tehnika štedi novac i vreme.

 

- Ovo će vas uštedeti od kupovine beskorisnih uređaja, a tehnika je brza i efikasna - dodala je ona.

Korisnici TikTok-a su brzo reagovali, oduševljeni jednostavnošću trika.

 

- Idem odmah da očistim radijatore - rekao je jedan.

- Radim ovo godinama, rezultati su neverovatni! - dodao je drugi.

 

Ipak, postavlja se pitanje, gde će otići sva ta prašina... Ovaj trik je jednostavan i brz, ali nije baš savršen zbog toga što prašina neće nestati, već će biti razduvana po celom prostoru.

 

Bonus video:

Dimničar Steva čisti odžake besplatno 

 

makonda-tracker