uređenje doma

Kako ukloniti masne fleke sa zida? Ova 3 sastojka ključni su saveznici u borbi protiv mrlja & sigurno ih imate u kuhinji

0

Mrlje sa zida možete ukloniti veoma jednostavno.

Jednostavni trikovi za uređenje doma
Jednostavni trikovi za uređenje domafoto: RossHelen editorial / Alamy / Alamy / Profimedia

Koliko puta vam se dogodilo da sveže okrečite zidove u kući, a neko prstima ostavi masne tragove već drugi dan?

 

Mnogi muku muče sa ovim problemom, naročito domaćinstva u kom stanuju mala deca.

 

Ponovno krečenje može biti naporno i skupo, ali dobra vest je da postoje jednostavni načini za čišćenje, uz pomoć kojih će masne fleke biti kao rukom odnešene, a potrebni su vam sastojci koje zasigurno već imate.

 

1. Sirće

 

Sirće ima jaku moć razgrađivanja masti. Najpreporučljivije je razblažiti ga sa vodom pre upotrebe. Zatim natopite suđer ili krpu, te njome natapajte mrlju na zidu. Zbog neprijatnog i intenzivnog mirisa sirćeta, kasnije izribajte mesto fleke sa krpom natopljenom čistom vodom.

 

2. Soda bikarbona / kukuruzni skrob

 

Ova dva sastojka sjajni su saveznici u borbi protiv upornih i masnih mrlja iz prostog razloga što sjajno apsorbuju ulje. Nije potrebno mešati ih sa vodom. Dovoljno je mesto gde je masna fleka nastala posuti sodom bikarbonom odnosno kukuruznim skrobom, te nakon što neko vreme odstoji, dobro istrljati vlažnom krpom.

 

Ova 3 sastojka garantovano pomažu
Ova 3 sastojka garantovano pomažufoto: Dean Drobot Shutterstock

3. Deterdžent za sudove

 

Deterdžent bi u svakom trenutku trebalo da imate u svojoj kuhinji, a u kombinaciji sa krpom natopljenom toplom vodom, efikasno će ukloniti mrlju. za najbolji efekat deterdžentom natopite fleku i pustite da odstoji oko sat vremena, pa tek onda primenite ribanje mokrom krpom.

 

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Dimničar koji ne naplaćuje čišćenje odžaka

 

makonda-tracker