ovo treba da znate

Koje 4 stvari ne smete da stavljate u mašinu za sušenje veša? Sigurno će se uništiti i više neće biti za upotrebu

0

Postoje stvari koje se moraju sušiti na prirodan način i koje sušilica može da upropasti 

DONJI VEŠ I HELANKE NE SMEJU DA SE SUŠE U SUŠILICI
DONJI VEŠ I HELANKE NE SMEJU DA SE SUŠE U SUŠILICIfoto: Shutterstock / fizkes

Mašina za sušenje veša je jedna od najboljih stvari koje su izmišljene kako bi ljudima olakšale život. Žene su se odmorile od prostiranja veša, a svi ukućani sada mogu da odahnu, jer nema više štetnih isparenja koja nastaju ako se veš suši u kući.

 

Zimski dani mnogo su lakši uz ovu savršenu mašinu, ali ono što treba imati na umu je činjenica da postoje stvari koje se u nju ne smeju stavljati.

 

Ukoliko to uradite lako možete da ostanete bez njih, jer će ih mašina promeniti, a neke čak i toliko uništiti da više jednostavno neće biti za upotrebu.

1. Helanke i odeća za vežbanje 

 

Ukoliko stavljate ove komade u sušilicu oni se mogu toliko skupiti da više neće biti šanse da uđete u njih.

 

- Rastegljiva odeća za vežbanje nikada ne sme da se stavlja u sušilicu. Naime, toplota nije dobra za takve komade jer može da dovede do toga da elastični materijal izgubi elastičnost – kaže žena koja na TikToku deli savete za domaćinstvo pod imenom @TrueEarthMovement.

- Druga vrsta odeće kojoj nije mesto za sušenje je bilo šta sa šljokicama ili perlama, kaže ona. Ako takvu odeću sušite u sušari, rizikujete da izgubite svetlucavi dizajn - pojasnila je ona.

 

- Osim toga, perle će udariti u zidove sušare i otpasti. Takođe, šljokice i perle mogu da se zakače za žlebove i rupe unutar sušare i izazovu ozbiljne probleme na mašini - dodala je ona.

 

2. Donji veš - gaće i brushalteri

 

Ukoliko imate brushaltere i gaće koje imaju široki lastiš ubacivanjem u sušilicu rizikujete da se taj lastiš poremeti od visoke temperature, a samim tim i da više ne možete da ih nosite.

 

Bonus video:

Jedna greška može skupo da vas košta 

 

makonda-tracker