efikasno

Kako da vam PREBOJENI veš opet bude BEO KAO SNEG? 3 superefikasna trika + greška koju ne smete da učinite NIKADA

0

Ako vam nekad slučajno  upadne neka čarapa u beli veš i oboji ga, ne brinite, evo načina da ponovo bude kao nov 

Trik za skidanje fleka sa prebojenog veša
Trik za skidanje fleka sa prebojenog veša foto: Shutterstock/VGstockstudio

Mnogim domaćicama se nekada desilo da im u veš zapadne neka stvar koja po svojoj boji ne pripada tu. Tada dolazi do prebojavanja odeće, a to je ono što nikako ne želimo.

 

Ipak, i za to postoji rešenje, a mi vam donosimo nekoliko trikova koji mogu pomoći da se rešite ružnih fleka koje mogu potpuno uništiti odeću i učiniti je potpuno neupotrebljivom.

 

Evo šta treba da radite u slučaju da ste ofarbali omiljeni beli veš nekom drugom bojom.

 

 

U veliku šerpu sipajte vodu, oko 5 l, pa u nju dodajte jednu šolju sirćeta. Stavite na šporet da proključa i kad se prohladi stavite u nju odeću koja se ofarbala. Ostavite da stoji preko noći, pa nakon toga operite u mašini za veš.

 

Ono što je još važno jeste da takvu, prebojenu odeću nikako ne sušite u mašini za sušenje veša jer će se tada fleke zalepiti i pri velikoj temperaturu upiti u tkaninu i tada više nema spasa. 

 

Kako da uklonite fleke koje su slučajno nastale u toku pranja?
Kako da uklonite fleke koje su slučajno nastale u toku pranja?foto: Elnur/Shutterstock

 

Drugi način je da umete sodu bikarbonu i sipate oko pola doze za prašak u posudu gde inače stavljate prašak za veš. Operite na uobičajen način u mašini i fleke bi trebalo da nestanu.

 

I na posletku, limunov sok kao rešenje. U 3 l ključale vode dodajte pola šolje limunovog soka. Potopite odeću koja je ofarbana i ostavite da stoji preko noći. Operite u mašini i odeća će biti ne samo čista i bez fleka, već će biti blistava kao da ste je sada doneli iz prodavnice. 

 

Bonus video:

 

Trik da raširite skupljenu odeću

 

 

makonda-tracker