drevna kineska veština

Koliko god lepo izgledalo ima jednu VELIKU MANU: Zašto veštačko cveće nije dobro po feng šuiju?

0

Suvo cveće je postalo popularno jednako kao i sveže cveće u svetu dekoracije. 

Feng šui ne preporučuje korišćenje veštačkog cveća
Feng šui ne preporučuje korišćenje veštačkog cvećafoto: PhotoJuli86/Shutterstock

Ukrasi od sušenog cveća i aranžmani od suvog cveća krase predvorje hotela, dnevnih soba i drugih prostora isto koliko i sveže cveće.

 

Mnogi dekorateri radije koriste aranžmane od suvog cveća zbog njihove dugovečnosti i prirodnog izgleda. Iako ovi aranžmani izgledaju otmjeno i avangardno, postoje loše vesti za sve one koji veruju u feng šui.

 

Baš kao što su aranžmani od suvog cveća u trendu, tako i feng šui postaje popularan, a sve više ljudi želi da uredi svoje domove i prostore na takav način da privuče dobru energiju koja će im doneti sreću, obilje i dobro zdravlje.

 

Prema feng šuiju, loše je držati mrtve biljke i cveće u kući ili kancelariji jer je ovo cveće već mrtvo ili je u procesu propadanja. Prema feng šui, bilo koji predmet u vašem domu ili kancelariji koji vas podseća na smrt ili propadanje nije dobar za dom. Za njih, koliko god lepo izgledalo ovo osušeno cveće, ono je simbol smrti.

 

Mnogi dekorateri radije koriste aranžmane od suvog cveća, ali po feng šuiju to i nije tako dobra ideja
Mnogi dekorateri radije koriste aranžmane od suvog cveća, ali po feng šuiju to i nije tako dobra idejafoto: Julia Blazhuk/Shutterstock

Kada se osuše, ove biljke i cveće su mrtve u „či“ smislu. Pošto ove osušene biljke i cveće nemaju život i vitalnost, veruje se da će iz sobe odvući svu dobru energiju.

 

Mnogo puta se sušeno cveće i cvetni aranžmani koriste u domovima i kancelarijama gde nema prirodnog svetla, jer ovo sušeno cveće uspeva i bez sunčeve svetlosti.

 

Prave biljke ne rastu bez svetlosti i imaju predviđene termine za zalivanje, pa su mnogi odlučili da koriste osušeno cveće za dekoracije i cvetne aranžmane kako bi dodali vizuelnu privlačnost kućnom dekoru ili kancelariji.

 

Prema feng šui pravilima, ovo mrtvo ili osušeno cveće oslobađa mrtvu energiju u vazduh, čineći prostoriju negativnom. Nedostatak pozitivnog 'čija' može negativno uticati na vaše zdravlje.

 

Či u feng šuiju predstavlja energiju u vašoj sobi, a jak či u vašem domu je znak dobre energije. To je razlog zašto kažu da suvo cveće u kući, koje je mrtvo cveće, može uticati na pozitivne vibracije vašeg životnog prostora.

 

Bonus video: 

 

 

 

makonda-tracker