Kako uništiti fleke?

Kako se najlakše skida lepak sa odeće? Četiri moćna trika da sačuvate omiljenu majicu ukoliko je isflekate na ovaj način

0

Predstavljamo vam četiri najbrža i najlakša načina da skinete lepak sa vašeg omiljenog odevnog predmeta. 

 

 

Fleke od lepka na odeći mogu predstavljati pravu glavobolju
Fleke od lepka na odeći mogu predstavljati pravu glavoboljufoto: Shuttesrstock / HalynaRom

Ako se nikad nije desilo vama, sigurno se desilo neko poznaniku, vašem ili detetu od prijatelja da isfleka majicu, bluzu, pantalone, duksericu ili već neki drugi odevni predmet.

 

Neke mrlje se skidaju lakše - neke teže, ali dosta ljudi muku muči sa flekama od lepka. 

 

Predstavljamo vam četiri trika uz pomoć kojih možete skinuti fleke od lepka i to bez kupovine nekog specijalnog sredstva, već sa stvarima koje verovatno već imate u kući.  

 

Limunov sok

 

Limunov sok je dobro rešenje za skidanje fleke od lepka sa bele odeće
Limunov sok je dobro rešenje za skidanje fleke od lepka sa bele odećefoto: Shutterstock / Joshua Resnick

Limunov sok je jedan od najboljih načina za skidanje fleke od lepka sa bele odeće. Samo iscedite limunov sok na mrlju, sačekate nekoliko minuta i protrljajte mesto na kome je fleka. Nakon toga samo isperite sve. 

 

Jabukovo sirće

 

Jabukovo sirće je dobro rešenje sa skidanje fleka sa pamučnih stvari. Generalno, prirodni se lakše čiste od veštačkih materijala kao što su poliester ili poliamid i za njih je jabukovo sirće odličan rastvarač.   

 

Pegla

 

Pegla i papir takođe mogu biti od koristi u borbi sa flekama od lepka
Pegla i papir takođe mogu biti od koristi u borbi sa flekama od lepka foto: Shutterstock/Natali Kuzina

Ako vam se desi da lepkom umrljate neki od tvrđih materijala poput farmerki ili teksas jakne - onda vam od pomoći mogu biti pegla i papir. Ovaj trik, u zavisnosti od toga kolika fleka, može i da zataji, ali pomaže kod nekih manjih mrlja. 

 

Potrebno je da neki čvršći papir stavite preko fleke koju ste napravili lepkom, a onda da sa blago zagrejanom peglom prođete preko preko tog papira.

 

Aceton

 

Aceton je najpoznatiji kao sredstvo za skidanje laka za nokte, ali on se koristi i za rastvaranje i čišćenje. I on vam može biti od pomoći ukoliko imate problem sa flekama od lepka.

 

Bonus video: 

 

 

 

makonda-tracker