jednom nedeljno

Rešenje je jednostavno, a posebno će vam biti zahvalne orhideje: Trik koji će spasiti biljke od prekomernog zalivanja

0

Ako se svaka nega biljaka završi tako što uvenu, možda je vreme da poslušate ovaj savet.

Pogledajte u zamrzivač
Pogledajte u zamrzivačfoto: Shutterstock/Vladimirova Julia

Da li i vi spadate u onu grupu ljudi koja žarko želi da im terasa i dom budu ispunjeni najlepšim cvećem, ali nažalost sve biljke uvenu?

 

Jedan od najčešćih razloga zašto do toga dolazi jeste prekomerno zalivanje biljaka, pa ako vam se ovo često dešava i prosto ne postoji biljka koja "uspeva" u vašem stanu, možda je vreme da pokušate sledeći "trik".

 

Ekspert je podelio jednu caku kako biste bili sigurni da vaše biljke nisu previše zalivane, a rešenje imate u frizu ili zamrzivaču.

 

Kako piše Mirror kockice leda bi mogle da budu odgovor, jer kako se otapaju tako postepeno hrane i hidriraju biljku što je mnogo bolje za njih. 

Da biste se borili protiv prekomernog zalivanja, možete da stavite nekoliko kockica leda u zemlju biljke kako biste obezbedili hidrataciju dok se postepeno otapaju - i to će zemlji dati dovoljno vremena da apsorbuje dovoljno vode za potrebe biljke.

 

To možete da radite jednom nedeljno, a osim što je mnogo lakše nego korišćenje bokala ili kante za zalivanje, takođe nećete morati da vodite računa o curenju vode niti da rizikujete stvaranje buđi. 

 

- Promena temperature od leda aktivno podstiče cvetanje – posebno kod biljaka kao što su orhideje - ističu stručnjaci, a prenosi Mirror.


Orhideje zahtevaju promenu temperature između noći i dana da bi pravilno cvetale, tako da korišćenje leda ovo čini efikasnim.


To je takođe savršen način za početnike da zalivaju svoje biljke, tako da se ne pitaju koliko vode da koristite.

 

makonda-tracker