pazite

DA LI VODITE RAČUNA ŠTA JEDETE: Ovo voće i povrće imaju najviše OTROVA u sebi!

0

Vreme je sve lepše i ima mnogo ukusnog voća i povrća za jelo! Ali pre nego što ga pojedete, morate ga dobro oprati. Ako ga kupite u prodavnici, na kori može biti štetnih stvari koje nikako ne bi bilo dobro da unesete u organizam. Zato zapamtite da morate da ga operete pre nego što ga pojedete!

foto: Promo
foto: Promo

Neki misle da ako voće i povrće gulite nožem, ne morate ga prati. Ali ako želite stvarno zdravo da se hranite, važno ga je oprati čak i ako skidate koru.

 

Da bi voće i povrće koje unosite u organizam bilo zaista čisto, dobro je potopiti ga u vodu sa sodom bikarbonom, jodom ili zeolitom kako bi se uklonili toksini. Međutim, može biti prava gnjavaža prati sve zasebno.

 

Srećom, postoji poseban sud koji može raditi sve tri stvari odjednom – izgleda kao daska za seckanje, ali se može koristiti i za pranje i ceđenje namirnica.

 

3-u-1 posuda je zaista koristan alat za upotrebu u kuhinji. Izgleda kao daska dok je ne povučete, a zatim se može koristiti kao cediljka ili posuda za skladištenje i pranje hrane. Ovakva posuda vam

 

  • Ubrzava obradu namirnica
  • Olakšava pripremu obroka
  • Smanjuje broj prljavih sudova za pranje

***Danas se po ultrasniženoj ceni može poručiti OVDE ili pozivom na 011/6 888 999.***

 

Cediljka
foto: Promo

Stavite voće ili povrće u vodu i ostavite da odstoji neko vreme. Što duže stoji, to bolje. Ne morate da koristite drugu posudu da ga isečete ili procedite.

Ovaj sud je odličan za korišćenje kada idete na put ili na piknik. Može čak i da zadrži piće hladnim ako ga napunite ledom i vodom. Na primer, ako imate roštilj u parku, možete ga koristiti da održite svoje piće hladnim.

 

***Danas se po ultrasniženoj ceni može poručiti OVDE ili pozivom na 011/6 888 999.***

makonda-tracker