efikasno

Samo 1 sastojak i za 5 minuta biće kao nove: Najefikasniji trik za uklanjanje crnih fleka sa belih patika

0

Ukoliko volite da nosite bele patike sigurno znate da su one veoma zahtevne za održavanje

foto: Shutterstock / natali_ploskaya
foto: Shutterstock / natali_ploskaya

Bele patike omiljene su naročito kod pripadnica lepšeg pola. Ako i vi volite da ih nosite onda sigurno znate koliko muke je potrebno da bi one ostale uvek čiste i snežno bele.

 

Ponekad je zaista pravo mučenje očistiti uporne crne fleke koje nastaju prilikom svakodnevnog nošenja. Ipak, nije nemoguće ukloniti ih, a mi smo u moru raznih trikova otkrili jedan koji ćete obožvati. 

 

Sve što vam treba da biste očistili bele patike jeste micelarna voda, koju verovatno već imate u kupatilu. Ona je savršena i za čišćenje bele obuće antilopa, jer je sigurno da je neće oštetiti. 

 

 

Bilo da je u pitanju obuća izrađena od prirodne ili eko kože, prevrnute kože ili antilopa, micelarna voda je ta koja će brzo i lako ukloniti sve nečistoće. 

 

Prvo treba da uklonite nečistoću toplom vodom i mekom krpom, a kada ste skinuli sve što vodom može da se ukloni, na scenu stupa micelarna voda. Na vatu natopite ovu tečnost, a zatim istrljajte fleke.

 

Čišćenje belih patika micelarnom vodom
Čišćenje belih patika micelarnom vodom foto: Youtube Printscreen

 

Ubrzo vaše patike biće kao da ste ih sada doneli iz radnje. Mnoge žene koje su otkrile ovaj trik više ne koriste ništa drugo za čišćenje obuće, a vi kad probate javite da li smo i vama pomogli u misiji zvanoj "uvek čiste i blistavo bele patike".

 

makonda-tracker