ISPROBAJTE

OBAVEZNO PERITE VOĆE I POVRĆE: Zašto nikako NE smete jesti neoprane namirnice?

0

Jako je važno da svo voće i povrće koje jedemo dobro operemo, bez obzira da li gulimo koru sa njega ili ne.

foto: Profimedia / Prasit Rodphan / Alamy / Alamy
foto: Profimedia / Prasit Rodphan / Alamy / Alamy

Iako bi to trebalo da je najhranljiviji deo, kora je ipak prepuna hemikalija kojima se biljke prskaju. I to je tako gotovo svuda: bilo u supermarketu, bilo na pijaci.
Ako mislite da ne treba da perete voće i povrće kojem gulite koru, setite se kako to radite: tako što rukama pipate isprskanu i prljavu koru, a potom očišćenu voćku/povrće. Na taj način svakako sve prenesete na ono što jedete. Tako da držite se pranja. Najbolje bi bilo da voće i povrće odstoje neko vreme u vodi, a još je bolje da u tu vodu sipate ili sodu bikarbonu, ili jod, ili zeolit kako bi se izvukli otrovi.


Pretpostavljamo da mnogi od vas ovo ne rade zato što ih mrzi da prljaju gomilu sudova i posle ih peru. Međutim, čak ni ne morate da koristite više od jedne posude za ovo: i za pranje, i za ceđenje, pa čak i za seckanje - zato što postoji posuda koja služi za sve 3 stvari!


O kakvoj posudi se radi?


⦁ Ako je ne rasklopite, ona će vam poslužiti kao daska za sečenje namirnica
⦁ Kada povučete njene ivice gore, od nje nastaje posuda u kojoj se može odložiti i oprati voće/povrće
⦁ Na dnu posude u uglu se nalazi vakuum koji omogućuje da posudu nakon što operete namirnice ispraznite, te vam može biti i cediljka


***Danas se po ultrasniženoj ceni može poručiti OVDE ili pozivom na 011/6 888 999.***

 

Posuda 3 u 1
foto: Promo

Velika je kada se rasklopi, a s druge strane ne zauzima mnogo mesta kada je sklopljena. Samim tim se lako može poneti, npr. za rashlađivanje pića na izletu (ubacite u nju led i flaše sa pićem), na odmor ako planirate da sami pripremate hranu u sobi a ne znate čime ćete raspolagati od posuđa.

Posuda 3 u 1
foto: Promo


***Danas se po ultrasniženoj ceni može poručiti OVDE ili pozivom na 011/6 888 999.***

makonda-tracker