brzo i efikasno

Kako da očistite FRIŽIDER za manje od 30 minuta? Ovih 7 trikova će vam u tome pomoći

0

Čišćenje frižidera ne mora da bude dosadno i mukotrpno, uz ove trikove će on uvek biti čist, a za njegovo čišćenje vam neće trebati mnogo vremena.

foto: Shutterstock / Andrey_Popov
foto: Shutterstock / Andrey_Popov

Čišćenje frižidera nije baš zabavno, ali je svakako neophodno.

 

Srećom, postoji mnogo zgodnih trikova koje možete koristiti da biste ubrzali proces, ovo su samo neke od njih:

 

  •  Vlažne maramice za brzo čišćenje

 

Ovo je odlična opcija kada nemate vremena za potpuno čišćenje. Kad god stvari izgledaju neuredno, uzmite maramicu za bebe i obrišite unutrašnje površine frižidera.

 

Oni će vam pomoći da uklonite svu nastalu prljavštinu, a takođe su odlični za brisanje mrvica i prosute hrane. Možete da koristite maramice da očistite i spoljašnjost svog frižidera. 

 

  •  Magičnom krpom uklonite mrlje iz frižidera

 

Ovo može da pomogne kada police u frižideru promene boje, pogotovo od začina. Obrišite površine frižidera magičnom krpom. Obratite posebnu pažnju na mesta gde su se začini prosuli, kao što su unutrašnje police na vratima.
 

  • Tvrdokorne mrlje i zaglavljenu hranu uklonite toplom vodom

 

Sve što vam treba je krpa. Umočite krpu u vruću vodu i stavite je na mestu gde se nalazi zaglavljena hrana. Držite je tamo nekoliko sekundi, a zatim obrišite hranu krpom. Za ovu metodu možete da koristite i sunđer umesto krpe.

 

 

  • Napravite pastu od sode bikarbone za dublje čišćenje

 

Pomešajte 1 kašičicu (4,9 mL) sode bikarbone sa 1 šoljom (240 mL) vode. Obrišite površine čistom krpom od vrha do dna frižidera kako biste izbegli da rastvor za čišćenje kaplje na mesta koja ste upravo očistili.

 

Da biste došli do posebno teško dostupnih mesta, poput šarki i "rupa" između polica, oribajte ih četkicom za zube.

 

Nakon što ste obrisali svaku površinu rastvorom, koristite drugi peškir ili krpu od mikrovlakana da osušite unutrašnjost.

 

 

  • Koristite sodu bikarbonu kao jeftin i efikasan dezodorans

 

Stavite otvorenu kutiju sode bikarbone na donju policu. Na taj način će se upiti svi zaostali neprijatni mirisi nakon što očistite frižider, a ovu kutiju možete da držite tamo kako biste zadržali svež miris. 

 

Zamenite sodu bikarbonu svaka 3 do 6 meseci. 

Pomoću ovih trikova frižider ćete očistiti brže i lepše
Pomoću ovih trikova frižider ćete očistiti brže i lepšefoto: Shutterstock / Andrey_Popov
  • Uklonite neprijatne mirise ekstraktom vanile

 

Držite ekstrakt vanile u frižideru kako biste uklonili dugotrajne mirise. Natopite vatu u ekstrakt vanile i stavite je u frižider da miriše sveže i čisto. Kada je držite u frižideru, čuvajte vatu u otvorenoj posudi.

 

  • Obložite police u frižideru podmetačima za lakše čišćenje

 

Ovo mnogo pomaže kod prosute hrane. Izrežite podmetače tako da odgovaraju unutrašnjosti vašeg frižidera i postavite ih duž polica. Ako prospete hranu ili posuda curi, jednostavno uklonite podmetače i operite ih.
 

 

makonda-tracker