ISPROBAJTE I VI

Kako osušiti veš za 2 sata, čak i u malom stanu? Trik koji ćete koristiti do poslednjeg dana zime i uvek deluje

0

Sušenje veša zimi, naročito ako živite u malim stanovima, može biti jedan od glavnih problema vezanih za domaćinstvo.

Sušenje veša
Sušenje vešafoto: Pixel-Shot/Shutterstock

Zima je nekima jedan od omiljenih godišnjih doba, međutim, pored svih prednosti, ona ima i mane, baš kao i sve ostalo na svetu. Kada je u pitanju domaćinstvo, sigurno vam je pranje i sušenje veša jedna od svakodnevnih aktivnosti koje nisu na spisku omiljenih.

 

Sušenje veša naročito zadaje muku ako živite u malom stanu ili nemate terasu, međutim, izvesna Aleks Birn je podelila savet kako brzo da osušite veš čak i u ledenim zimskim danima.

 

Ona je najpre rasporedila veš na sušilici uzela je jedan veliki čaršav za krevet, sa lastišem, i navukla ga preko sušilice, pa je stavila pored radijatora. Nakon toga shvatila je da je čaršav zadobio topao vazduh i tako pomogao da se veš osuši za dva sata.

- Pokušavala sam da smislim gde da okačim još i čaršav da se suši, osim na vrata od kuhinje, gde bi se povukao miris hrane. Obično držim sušilicu za veš pored radijatora, posebno zimi, i pomislila sam zašto ne bih stavila čaršav preko sušilice, krajeve navučem na radijator i ispod nogica sušilice? Tako će sav topao vazduh iz radijatora ići na odeću i osušiće se brzo - ispričala je Aleks.

 

Ukoliko se plašite vlage, bitno je da sušilica ne bude u potpunosti prekrivena čaršavom, a možete i malo otvoriti prozor za svaki slučaj, mada nije neophodno.

,,Radim to godinama i sjajno je, sva odeća mi se tako brzo osuši“, jedan je od komentara, a vi isprobajte i uverite se sami.

 

 

makonda-tracker