radiće kao nova

Mučite se dok peglate i imate strah da ne uništite veš? 4 JEDNOSTAVNA KUĆNA TRIKA za BRZO čišćenje pegle

0

Peglanje je aktivnost koju većina ne voli i uglavnom odlažemo to za poslednji momenat dok se ne nagomila.

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Pegla je svakako nešto bez čega se ne može, a bez obzira da li volite peglanje ili ne, bitno je održavati peglu čistom iz više razloga.

 

U zavisnosti od problema koji imate sa peglom, postoje i različiti načini da je lako očistite, a to je prvenstveno bitno kako ne biste upropastili veš.

 

Ako vaša pegla izbacuje krečno bele naslage, ima nalepljene delove tkanine, ostavlja mrlje na vešu ili ne klizi dovoljno, znak je da treba da je očistite.

 

1. Čišćenje pomoću novina

 

Zagrejte peglu na najvišu moguću temperaturu, a na dasku za peglanje stavite čistu i suvu krpu preko koje ćete staviti novine i tako ugrejanu peglu trljajte o novine uz blago pomeranje novina. Nakon nekog vremena videćete da su nataloženi komadi tkanine otpali sa pegle.

 

2. Soda bikarbona

 

Dosad smo shvatili da je soda bikarbona rešenje za sve. Pomešajte je sa malo vode i smesu namažite na peglu, a onda čistom pamučnom krpom očistite mrlje.

 

3. Sirće

 

Zagrejte sirće ali tako da ne bude vrelo i čistom krpom izribajte peglu.

 

4. Pasta za zube

 

Ploču pegle prekrijte pastom za zube, ali neka pegla obavezno bude hladna. Ostavite da deluje oko pet minuta i onda nežno, kružnim pokretima pamučnom krpom, obrišite peglu. 

 

 

makonda-tracker