Isprobajte

Sve će izgledati kao da je TEK KUPLJENO: Ova 4 sredstva ZAUVEK ĆE OTKLONITI FLEKE na beloj odeći

0

Nakon ovih saveta zauvek ćete se rešiti preterane brige kako ne bi isprljali svetlu garderobu

foto: Shutterstock/C.Aphirak
foto: Shutterstock/C.Aphirak

Dolazi lepo vreme i sa njim i sezona nošenja bele odeće. Svi volimo da nosimo svetlu garderobu jer ne samo da ističe ten nego sa njom postajemo i primetniji u odnosu na one osobe koje nose tamnu odeću.

 

Međutim, kada nosimo belu garderobu mora da budemo dosta oprezniji nego kada je to slučaj sa tamnim nijansama, jer se vrlo lako može uprljati, pa često i nepažnjom zauvek "uništimo" omljiene komade.

 

Ali imamo savete za vas koje možete iskoristiti i produžiti vek trajanja vaše garedrobe.

 

Sirće

 

 

Postoji nekoliko načina da se rešite tvrdokornih mrlja na vašoj odeći, a u toj misliji vam može pomoći sirće.

 

Jedan od načina kako se možete rešiti mrlja jeste da u lavor sa vodom sipate malo sirćeta i u to natopite odeću da flekama. Drugi način je da u mašinu sipate sirće kako bi se garderoba bolje oprala, ali možete iskorisiti i treći način, a to je da malo sirćeta pomešate sa sodom bikarbonom i natrljate sve to na fleku. Za najbolji efekat ostavite da stoji bar sat i po vremena.

 

Soda bikarbona
foto: Naviya/Shutterstock

 

Soda bilarbona

 

Nju možete koristiti na dva načina, jedan se odnosi na to da u vodu potopite vašu odeći i u sve to dodate sodu bikarbonu i držite najmanje sat ipo vemena ili da napravite pastu sa vodom i sodom bikarbonom i direktno natrljate na fleku na garderobi i ostavite malo da odstoji pre nego što ubacite komad u mašinu.

 

Medicinski alkohol

 

Primena ovog sredstva je vrlo jednostavna te se savetuje da na morku odeću sipate malo medicinskog alkohola, odnosno na fleku, ostavite da odstoji, a zatim sve operite u mašini za veš.

 

Hidrogen peroksid

 

Dovoljan je čak hidrogen od 3 posto kako bi se rešili fleka, dakle što je fleka svežija to ju je lakše skinuti, ali vam ovo sredstvo takođe može pomoći i kod onih fleka koje dugo odstoje.

 

Možete dodati ovo sredstvo i u mašinu za blistavo beli veš.

 

 

makonda-tracker