ovo do sada niste probali

Drugi savet će vas posebno IZNENADITI: 3 trika koji će mirišljavoj sveći PRODUŽITI TRAJANJE

0

Ako želite da vašu sveću koristite nešto duže nego što ste je do sada koristili, onda obratite pažnju na ove savete. 

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Ukoliko ste ljubitelji mirišljavih sveća koje ne samo da vam dom ispune prijatnim mirisom nego na nekoga umeju delovati i terapijski onda će vam ovi saveti veoma služiti ukoliko želite da vašim svećama produžite vek trajanja i da pojačate intenzitet njihovog mirisa. 

 

 

Kada govorimo o terapijskim dejstvima sveća one se najčešće koriste za meditacije, za oslobađanje od stresa i anksioznosti. Najbolje bi bilo da ukoliko volite sveće koristite one koji su izrađenje od prirodnih sastojaka, jer su mnogo zdravije za upotrebu. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ca Ti (@catilavie)

 

Sveće od čistog pčelinjeg voska ili od biljnog voska su odlične za pročišćavanje vazduha, odnosno one svojim negativnim jonima suzbijaju alergene i zagađenje. 

 

One takođe mogu doprineti i poboljšanju funkcionisanja sinusa, ali mogu biti dobre i za rešavanje problema sa astmom. Vrlo je bitno napomenuti da kada kupujete mirišljave sveće obaratite pažnju na sastojke, te da sastojci ne treba da imaju olovo i parafin, alkohol, destilate, estre, formaldehid i petrolej...

 

Međutim postoje neke instrukcije kojih možete da se pridržavate kako bi vaše sveće trajale duže i kako biste ih pravilno koristili:

 

  • Sveću držite upaljenu sve dok se vosak ne otopi tako da napravi "bazen" jer će u tom slučaju najmanje ostati voska na zidovima
  • Sveća ne bi trebala da gori predugo, najbolje oko 4 sata
  • Obatite pažnju na fitilj. On ne bi trebao da bude duži od 8 mm, jer će se vosak, ako fitilj bude prekratak topiti loše, a ako bude predug onda će doći do pojave crnog dima. 
  • Fitilj takođe treba da bude uspravno postavljen

 

 

 

 

makonda-tracker