korisno je znati

Uz ovaj trik manje ćete misliti o zalivanju cveća: 3 koraka do svežih i zdravih biljaka

0

Ništa vas više neće opterećivati oko zalivanja vašeg cveća kada saznate da za novi metod koji će vas osloboditi svake brige

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Ukoliko su vam deca prelasla pelene i sada su odrasla, a negde u ormariću vam stoje zapakovane pelene koje ste koristili dok su bili mali, vreme je da ih "oživite" i upotrebite na novi način. 

 

Naime, ako ste ljubitelj cveća, pelene vam mogu pomoći da biljku što duže održi svežim, da ono bude raskošno i da tako zadrži vlagu cveću. Tako da pošto biljke korenjem dolaze do vlage, kada pelenu isečete i stavite na dno, ona će postati rezervoar koji čuva vodu, a cveće će se tako hraniti. 

 

 

Pratite sledeće korake i imaćete savršeno sveže cveće:

 

1. Pre nego što pelenu stavite u saksiju, prvo ne njoj napravite rupice, ali nemojte da budu mnogo velike. Zatim na dno saksije stavite malo zamlje iz starih saksija koju je potrebno da pomešate sa malo suve kore drveta. Sada je vreme da stavite pelenu. 

 

2. Polovinu zemlje koju planirate da stavite u saksiju vreme je da sipate preko pelene. 

 

3. Kada to uradite, stavite stabljiku cveća, ali budite nežni kako ih ne biste oštetili, a zatim dodajte ostatak zemlje. Zalijte biljku i završili ste ceo postupak.

 

 

makonda-tracker