video

U isto vreme je OČISTI, sudove čini BLISTAVIM i ne košta NIŠTA: Stavite OVO u mašinu za pranje sudova i desiće se MAGIJA

1

Sjajan trik kako da očistite mašinu za sudove očas posla!

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Svi koji imaju mašinu za pranje sudova znaju koliko ona olakšava život (i čuva nam ruke), ali postoji jedan trik pomoću kog će vam sudovi biti neverovatno čisti i blistavi.

 

Ono što treba da uradite pre nego što uključite mašinu jeste da na gornju policu mašine za sudove stavite polovinu limuna. Onda je uključite na redovan ciklus. Limunska kiselina odstranjuje kamenac i čisti mašinu, a posuđe se sjaji.

 

Limun iskoristite, na primer, za limunadu, iscedite ga i uklonite semenke, a onda polovinu limuna primenite u čišćenju. Bitno je da semenke temeljno uklonite kako se ne bi zaglavile u cevima.

 

@mama_mila_

Don’t throw away the secret to your shiny dishes ✨ #LearnOnTikTok #TikTokPartner #hometips

♬ original sound - ALTÉGO

 

Takođe, ovaj trik treba s vremena na vreme koristiti, a ne svaki put, kako kiselost ne bi oštetila gumu.

 

Osim što je zdrav i prirodni izvor vitamina C, limun je fenomenalno sredstvo koje možete primeniti i u čišćenju, i u nezi kose i kože. Recimo, od limuna možete napraviti masku za lice koja ublažava bore, ali i posvetliti kosu njime. To su samo detalji, a njegova primena je zaista genijalna...

 

 

makonda-tracker