obavezno probajte

KAKO BRZO OSVEŽITI VAZDUH I PRONAĆI IZGUBLJENU SITNICU? Otkačeni i praktični načini da upotrebite USISIVAČ

0

Ovaj uređaj ne služi samo za čišćenje prašine već može imati različite i vrlo zanimljive primene

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Iako je usisavanje jedan od najdosadnijih kućnih poslova, usisivač vam za samo nekoliko sekundi umnogome može olakšati život!


Stefani Sisko, urednica portala Real Simple, koji se bavi domom, otkrila je za Msn nekoliko zanimljivih i vrlo praktičnih trikova za koje vam je neophodan baš ovaj kućni aparat.


Za svežinu


Tepisi apsorbuju sve neprijatne mirise koji kruže vazduhom vašeg doma, a možete ih osvežiti na vrlo jednostavan način — pospite sodu bikarbonu po tepisima i ostavite je da odstoji nekoliko sati. Potom je, jednostavno, usisajte!


Za izgubljene sitnice


Ako ste u tepihu ili ispod nameštaja izgubili neku sitnicu poput minđuše, u pronalaženju vam može pomoći upravo usisivač. Stavite staru čarapu preko cevi usisivača, pričvrstite je gumicom za tegle i usisavajte! Tako ćete pronaći ono za čim tragate, a ono neće zauvek nestati u kesi usisivača.

 

usisavanje, tepih
foto: Profimedia

Za čistiji vazduh


Sipajte na vatu nekoliko kapi esencijalnog ulja i stavite je u rezervoar usisivača kako bi on stavljao za sobom prijatan miris tokom čišćenja.


Za ravan tepih


Ukoliko imate "čupav" tepih, znate kako ružno izgledaju udubljenja koja se pojavljuju u njemu od nameštaja. Sve što je potrebno da to rešite jeste da na "rupu"stavite kockicu leda, sačekate da se otopi, nakon čega ćete ovaj deo isušiti krpom, a potom usisati i udubljenja više neće biti!

 

 

makonda-tracker