prelepa i moćna

STAVITE JE PORED VRATA I PRIVUĆI ĆETE NOVAC: Evo kako i gde gajiti najpopularniju FENG ŠUI biljku

0


U azijskoj kulturi ova biljka ima veoma važnu ulogu, a evo kako da je negujete u svom domu da biste privukli novac.

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Na biljke se u feng šuiju generalno gleda pozitivno, ali jedna je ipak važnija od svih drugih. Reč je o krasuli, a ova biljka se smatra toliko važnom u azijskoj kulturi da se prenosi s kolena na koleno, piše Mondo.

 

Prema feng šuiju, bilo kakva lepa, zelena biljka pomaže u privlačenju dobre energije i novca, ali krasula ili drvo novca kako je još nazivaju, najbolji je izbor.
Ime je dobila zbog listova koji podsećaju na novčiće. Spada u sukulentne biljke, cveta tokom zime i sve do proleća, a cvetovi koji je krase su beli i sitni.

Najbolje je da bude posađena u mešavinu peska, šumskog humusa, zemlje za cveće, uz malo sitnog šljunka.

 

U periodu mirovanja, od oktobra do aprila, treba je zalivati što manje, a idealno jednom do dva puta tokom cele zime.

 

Znajte da ova biljka ne može da izdrži temperature ispod nule, tako da prema tome odlučite gde ćete da je držite. Idealno je da bude na temperaturi do deset stepeni Celzijusa, a ako ćete je držati tokom zime u prostorijama u kojima je toplije, onda možete češće da je zalivate.

 

Inače, krasulu ne treba zalivati previše čak ni u periodu cvetanja. Ona pripada porodici kaktusa, tako da višak vode lako dovede do truljenja, posle čega će se drvo novca teško oporaviti. Dakle, sačekajte da zemlja bude potpuno suva pre nego što je zalijete.

 

Prema feng šuiju, najbolje je da ovu biljku držite negde u blizini ulaznih vrata, s desne strane, da biste privukli novac.

 

 

makonda-tracker