kakva ideja!

KAKO DA SOBNE BILJKE NE VENU? VRLO LAKO! Žena otkrila zanimljiv trik koji će spasiti vaše kućno zelenilo

0

Zbog greške koju mnogi prave neretko sami skratimo biljkama životni vek
 

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Biljke oplemenjuju i obogaćuju naš prostor, pomažu da kuća ili stan izgledaju kao pravi dom – ušuškano i lepo.

 

Međutim, ako imate dosta različitih sobnih biljaka, onda se vrlo lako može desiti da neke od njih zalivate više nego što treba. Jer, naravno da ne treba svim biljkama ista količina vode, a ko bi više zapamtio šta treba, kada i koliko zalivati.


Naravno, i prosečnom poznavaocu cveća i biljaka je jasno da previše vode može da šteti baš kao i suša, i da cveće zbog toga može da uvene.

 

 

Ali jedna žena je na društvenim mrežama otkrila sjajan trik, koji će sprečiti da vaše biljke uvenu zbog viška vode!

 

Treba vam – tampon, koji ćete zabosti u zemlju kako bi upio višak tečnosti.

 

– Pa, kome treba malo smeha i super trik? Nedavno mi je nekoliko biljaka propalo zbog previše zalivanja i brinula sam da će se to desiti i sa ostalima. Tražila sam rešenje i videla ovaj trik u jednoj grupi, pa odlučila da ga probam i sama – poručila je.

 

foto: Profimedia

Ne samo što su joj se mnogi zahvaljivali što je otkrila ovaj trik, već neki od njih kažu i da tampon može da pomogne u održavanju biljaka i na drugi način. U tacnu saksije sipajte vodu, odozdo u kroz saksiju provucite tampon, tako da končić ostane da visi u tacni – "provlačiće" vodu kroz končić i tampon i praktično ćete imati sistem samozalivanja. Zgodan trik kada putujete negde na par dana, recimo.

 

 

makonda-tracker