BEZ PEGLE

ZA SVE KOJI MRZE PEGLANJE! Nekoliko trikova pomoću kojih ćete se očas posla rešiti nabora na odeći

0

Trik je vrlo jednostavan!

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Sve što treba da uradite jeste da uzmete tri kockice leda i ubacite ih u mašinu za sušenje veša. Stavite veš u sušilicu, uključite na visoku temperaturu i ostavite nekoliko minuta zajedno s kockicama leda. Nabori na odeći bi trebalo da nestanu!

 

Navodno je trik u tome da se led otopi u sušilici, te se počne stvarati para koja zatim "radi sličan posao" kao i pegla. Važno je da ne prepunite sušilicu – npr., ubacite dve košulje ili pantalone i košulju.


Postoji još nekoliko metoda za brzo peglanje. Jedna od najpoznatijih je sledeća: jednostavno izvadite veš iz mašine čim se opere, dobro ga rastegnite rukama i okačite… 

 

Neki tvrde kako aluminijske kuglice olakšavaju peglanje (napravite dve ili tri kuglice od aluminijske folije veličine teniske loptice) – jednostavno ih ubacite u mašinu Kod pranja pomažu da se odjća bolje okreće, a time i opere, a u sušilici sprečavaju nastanak statičkog elektriciteta.

Postoji još nekoliko načina brzog peglanja: prvi je taj da zgužvane komade odeće okačite u kupatilu dok se tuširate. Vlažan vazduh, odnosno nastala para ispeglaće bluzu.

 

A drugi: u raspršivaču pomešajte sirće i toplu vodu (razmera 1:3) i time navlažite majicu ili košulju sa udaljenosti od 30-ak centimetara – kad se osuši, videćete da su nabori nestali.

 


 

 

makonda-tracker