svako treba da zna!

VEĆ SVE IMATE U SVOM DOMU: Fenomenalni trikovi za domaćice — kako da se veš NE GUŽVA, kako da vratite boju izbledelom...

0

Predstavljamo vam najbolje trikove za pranje i peglanje veša koje ste ikada čuli, među kojima su i način da vratite iskrivljenom šeširu ili kapi originalan oblik, kao i da vratite boju izbledeloj odeći!

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

1. Kako da se veš ne izgužva

 

Stavite nekoliko kockica leda u mašinu za sušenje veša i uključite srednji program oko 15 minuta, piše Stil. Led će se otopiti i pretvoriti u paru koja će neutralisati sve nabore na odeći.

 

foto: Profimedia

 

2. Vratite deformisanom šeširu oblik

 

Stavite vodu da proključa u manjoj šerpi, pa smanjite temperaturu i stavite kačket ili šešir kao poklopac. Para će vratiti originalan oblik! Naravno, vodite računa da ivice šešira slučajno ne padnu na ringlu ili da kapa ne upadne u šerpu. Gledajte da se otvor na šeširu poklapa sa prečnikom šerpe.

 

3. So vraća izbledelu boju

 

U bubanj dodajte 150 g soli i operite veš na uobičajen način. Ovaj metod vraća boju izbledeloj odeći, ali i spečava da drugi veš izgubi originalnu boju.

 

Ovo je potpuno bezbedan metod i možete ga koristiti prilikom svakog pranja, ali nemojte koristiti krupnu morsku so. Osim za boju, so će se pobrinuti i za mrlje, naročito od znoja, buđi ili krvi.

 

foto: Profimedia

4. Kragna pod konac

 

Čak i kada se fino ispegla, kragna košulje ne izgleda uvek baš savršeno. Tu vam u pomoć priskače pegla za kosu! Samo vodite računa da ne držite kragnu u presi previše dugo, kako ne biste progoreli tkaninu.

 

5. Vratite originalnu veličinu pamučnoj odeći koja se skupila

 

Pamuku je najlakše vratiti originalnu veličinu, a sve što vam je potrebno za to jeste bebi šampon. Potopite skupljenu odeću u lavor u mlakoj vodi i dodajte 2 kašike bebi šampona. Ostavite da stoji pola sata.

 

Položite komad po komad odeće ravno na peškir, pa umotajte da ostane vlažno. Zatim pažljivo odmotajte odeću i ostavite da ravno leži dok se ne osuši. Trebalo bi da se vratila na originalnu veličinu.

 

 

 

makonda-tracker