male tajne domaćica

OVI TRIKOVI ĆE VAM SE DOPASTI: 5 načina da se rešite neprijatnog mirisa duvana iz stana i automobila

0

Uz luftiranje, neophodno je da koristite i neko od prirodnih sredstava za uklanjanje smrada duvana iz prostorije!

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Smrad koji ostaje nakon pušenja u zatvorenoj prostoriji noćna je mora svakog nepušača, ali ni pušačima baš ne prija. Što je najgore, teško je rešiti se nataloženog dima koji se uvlači bukvalno svuda, a jednostavno luftiranje neće mnogo pomoći.

 

Srećom, postoje trikovi koji uspešno isteruju dim cigareta iz vašeg doma, automobila i sa vaše odeće!

 

Soda bikarbona

 

Pospite sodu bikarbonu po nameštaju i tepisima i ostavite da deluje preko noći. Ona ima sposobnost da upije smrad dima, kao i bilo koji drugi miris koji vam se uvuče u dom. Idućeg dana jednostavno usisajte te površine. Ako je smrad i dalje prisutan, ponovite postupak.

 

Amonijak

 

Zidove i plafone možete da tretirate amonijakom pomešanim s vodom (ili bilo kojim sredstvom za čišćenje na bazi amonijaka). Ljudi često zanemaruju ove delove prostorija, a upravo se na njima najviše talože slojevi dima. Ako amonijak ne pomogne, ipak ćete morati ponovo da okrečite sobu. Nova boja će prekriti staru koja je upila miris dima i problem bi trebalo da bude rešen.

 

 

Sirće

 

Iako ni samo sirće nema prijatan miris, efektan je na odeći i tkaninama koje se osećaju na dim. U posudu s vrućom vodom dodajte šoljicu sirćeta i okačite odeću iznad nje da se pari. To bi trebalo da pomogne da se ukloni smrad. Sirće deluje i u kući ako njime napunite posudice i postavite ih po prostorijama u domu.

 

Ugalj

 

Sve što treba da uradite jeste da postavite posudice napunjene drvenim ugljem u sobe koje se osećaju na dim ili u automobil na nekoliko dana. Ugalj će vrlo uspešno izvući smrad cigareta iz prostora.

 

Jabuke

 

Prepolovite jabuku na pola i ostavite je tamo gde treba izvući miris dima. Osim toga, vaš dom će mirisati na jabuke, što dođe kao svojevrstan bonus.

makonda-tracker