ukusno i zdravo

Pušači često posežu za njim: Citrusni napitak sa đumbirom (RECEPT)

0

Recept za citrusni napitak s đumbirom

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Istraživači su dokazali da ljudi koji puše konstantno više od pet godina češće se suočavaju sa bolestima pluća, poput bronhitisa i kašlja. Na internetu se često pojavljuju recepti za koje se tvrdi da imaju magično dejstvo, ali ništa ne može da vam pročisti pluća u tako brzom roku, posebno ne ako nastavljate s pušenjem.

 

Najbolje je da se rešite te nezdrave navike jednom zauvek i bavite se fizičkom aktivnošću i zdravijom ishranom i navikama. Ipak, mnogi se, u želji za "detoks napicima", odlučuju da isprobaju napitke s citrusnim mešavinama. 

 

Ovo je recept koji se može naći na internetu. Mada nijedan napitak nije garancija detoksikacije ni pluća ni ostatka organizma, svakako su sastojci zdravi, ali za bilo kakvu konzumaciju "detoks napitaka" treba se najpre konsultovati s lekarom.

 

Sastojci:

 

  • litar vode
  • 2 limuna
  • šolja nane
  • 2 kašike đumbira
  • 1 gorka dinja

 

 

Priprema

 

Isecite limun na kriške i sipajte ga u vodu. Dodajte listiće nane i đumbir. Gorku dinju očistite od semenki i isecite na male delove i dodajte u vodu. Ovaj napitak držite u frižideru oko pet sati.

 

Uputstvo

 

Napitak se pije tri dana, svaki dan po dve šolje. Nakon toga se navodi da se pravi pauza, pa posle mesec dana može ponovo da se pije. 

makonda-tracker