feng šui

STRUČNJAK ZA FENG ŠUI OBJAŠNJAVA KAKO JE NAJBOLJE UREDITI PROSTOR: 8 saveta za balans, novac i harmoničan dom!

0

Prija Šer, ekspert za feng šui, objasnila je kako je glavni princip održavanje harmonije s prostorom u kojem živimo. Dakle, cilj je ostvariti balans životnog i radnog prostora i ostvariti svoj maksimalan uspeh u svim zonama života.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

U nastavku pročitajte Prijine savete za harmoničan dom:

 

1. Održavajte ulazna vrata u tip top stanju

 

Ulazna vrata predstavljaju bogatstvo i trebalo bi da budu u izvrsnom stanju. Kako bi privukla dobru energiju, postavite oko njih biljke i usmerite svetlost na njih.

 

2. Pospremite i uredite hodnik

 

Hodnik predstavlja prilike. Potrudite se da ne bude zatrpan, tako da energija može cirkulisati kroz njega. Stavite kapute i cipele u ormare, tako da ne sputavaju energiju. Kako biste aktivirali pozitivnu energiju u hodniku, postavite ogledalo i sveže cveće, ono uvek brzo podigne energiju prostora.

 

3. Sprečite "sukob" šporeta i sudopere 

 

Naime, postavite li ova dva kuhinjska elementa jedan nasuprot drugoga, to može voditi do svađa jer se konstantno sukobljavaju voda i vatra. Boje kuhinje su takođe bitne; trebalo bi izbegavati previše crne i crvene jer takođe vode do sukoba. Pozicija rerne je isto bitna; ne bi trebalo biti ispod prozora ili prekoputa kuhinje ili ulaznih vrata. Kuhinja je vitalan prostor jer njena energija predstavlja harmoniju odnosa i nutricionizam - ako nije harmonična, parovi će se puno svađati!

 

foto: Profimedia

 

4. Optimalan raspored u dnevnom boravku

 

Potrudite se da je nameštaj u dnevnom boravku proporcionalan prostoru. Nemojte blokirati vrata nameštajem, a sofu stavite uza zid kako bi stanari dobili osećaj podrške. Kako bi se aktivirala energija bogatstva, postavite lampu u ugao sobe, dijagonalno od vrata na drugom kraju sobe.

 

5. Svetlo u trpezariji

 

Trpezarija ili samo sto su bitan aspekt u feng šuiju, jer je to prostor koji omogućuje da se koncentrišete na ono što jedete. Postavite ogledalo prekoputa stola i postavite sveže cveće na sto. 

 

foto: Profimedia

 

6. Održavajte spavaće sobe neutralnima

 

Kako biste ohrabrili zdrav san, spavaća soba mora biti u svetloj neutralnoj boji, a kreveti moraju imati uzglavlje i biti postavljeni uzglavljem uz čvrsti zid. Idealno, krevet ne bi smeo biti u istoj liniji u kojoj su ulazna vrata sobe. Postavite noćne ormariće sa svake strane kreveta kako bi se dobila podrška. A postavite li kakvu neobičnu, zakrivljenu, lampu na noćni ormarić i uz to stavite mirisne sveće, podstaknućete i romantičnu energiju. 

 

7. Neka otvorena WC šolja ne cedi bogatstvo!

 

Uvek održavajte kupatilo čistim, sa zatvorenim vratima i poklopljenom WC šoljom. Ovo je prostorija u kojoj se bogatstvo može iscediti, pa postavirw i neke biljke u prostoriju - recimo one koje moraju biti namočene u vodu, jer one usporavaju isticanje bogatstva.

 

8. Uredan vrt je jako važan

 

Vrt ispred kuće predstavlja budućnost, pa se potrudite da je uvek prelep. Posadite lepo cveće i biljke, i uvek ga održavajte urednim. Vrt iza kuće predstavlja i zdravlje i bogatstvo, pa se potrudite da je i on u dobrom stanju. Ograde oko vrta takođe moraju biti održavane kako bi pružale podršku stanarima. 

 

 

makonda-tracker