život porodice

Sad je pravi trenutak da to promenite: 10 stvari u kojima greše BAŠ SVE mame

0
Ako imate decu, dajete sve od sebe i sve što radite, radite najbolje što možete. Ali verovatno se, kao i svi roditelji, često preispitujete, pitajući se da li ste mogli nešto da uradite bolje, drugačije...
foto: Shutterstock, Profimedia
foto: Shutterstock, Profimedia

Odmah da vas utešimo: malo je verovatno da ćete pokvariti decu. Ali, postoji nekoliko stvari u kojima možda grešite i time sebi komplikujete život. Evo gde se roditelji, naročito sa prvim detetom, najčešće okliznu:

 

10. Obazirete se na tuđa mišljenja i slušate suviše saveta

 

Bilo da je reč o neprospavanim noćima, bilo o pravom trenutku za skidanje pelena, nerealno je očekivati da ćete se provući bez mudrih saveta drugarica koje imaju stariju decu, baki, tetki... Slučajnih prolaznika. Kad na to dodate i novine, Facebook grupe i blogerke, jasno je da ce saveta biti mnogo, mnogo više nego što vam je potrebno. Dodatni problem je što će vrlo često saveti i preporuke biti protivrečni.

 

Pismo jednog tate se munjevito širi internetom: 9 stvari koje SVAKI roditelj mora da kaže svom detetu

 

Najbolje što možete je da većinu ignorišete, a primenite ili pokušate da primenite samo one koji se slažu sa vašim ličnim osećajem i ubeđenjima, piše britanski Metro.

 

9. Ne verujete svojim instiktima

 

Jedino mišljenje koje treba da vam bude važno je vaše sopstveno. Verujte svom osećaju, i sledite ga, čak i ako vam svi oko vas govore da grešite.

Ignorišite trendove u vaspitanju i odgajajte dete uz puno ljubavi i u skladu sa sopstvenim ubeđenjima.

 

8. Imate utisak da se svi drugi snalaze bolje nego vi

 

Doterana mama u parkiću, superzvezde koje izgledaju savršeno tri nedelje posle porođaja... To je samo slika koja se stavlja na uvid javnosti. Ali, iza tih savršenih slika - svaka od tih supermama je samo mama. Baš kao i vi. Nikome život nije potpuno savršen, i ne postoji osoba na svetu koja nikad nema loš dan.

 

Nastavak na sledećoj strani.

 

makonda-tracker