šta vi mislite o tome?

Ovu njenu odluku NIKO ne razume: Mama dvonedeljne bebe ZAPANjILA svet - i nema nameru da odustane (ANKETA)

0
Iako su mnogi šokirani njenim načinom razmišljanja, ova majka tvrdi da bebe nisu mnogo drugačije od odraslih - podiže je u skladu s tim.
foto: Profimedia
foto: Profimedia

Sindi Liver kaže da je sve to zabavno, ali ponekad haotično iskustvo koje sa bebom deli od njenog rođenja.

Kada sam prvi put rekla suprugu da ne nameravam da stavljam bebi pelene i da ću je učiti da vrši nuždu u toaletu čim se rodi, mislio je da sam potpuno poludela", kaže ova mama.

 

To se, kaže, ubrzo promenilo kada ju je video kako drži bebu iznad lavaboa i nekoliko puta joj ponavlja da piški. Onda se i on priključio i navikao na to, kaže Sindi.

 

Komunikacija eliminacije ili prirodna higijena novorođenčadi, kako se ova praksa zove, praktikuje se u mnogim kulturama širom sveta, ali ne i u zapadnim zemljama.

 

foto: Profimedia

- Bebe nisu drugačije od odraslih. Korišćenjem pelena se naviknu da vrše nuždu u njima, onda kada odrasli ne razumeju njihovu potrebu da ih odvedu u kupatilo - smatra Sindi. - Taj instinkt se gubi do šestog meseca, ukoliko se njihova potreba ignoriše.

 

Ova mama dodaje da mnogi ljudi ne veruju u to da beba ume da komunicira svoju potrebe da piški ili kaki.

 

 

- Međutim, baš kao što umeju da nas obaveste kada su umorne ili gladne, ako usporimo i posvetimo im pažnju, umećemo da shvatimo i kada imaju potrebu za toaletom.

 

Sindi kaže da koristi zdrav razum, instinkt i da se trudi da sluša svoju bebu.

 

Nastavak na sledećoj strani.

 

makonda-tracker