Emotivna ispovest

Mlada mama bliznakinja koje boluju od Daunovog sindroma hrabro poručila: One su moja snaga, koja me tera da se borim za njihovo bolje sutra (FOTO)

3
Kada je saznala da će svom suprugu podariti bliznakinje, Podgoričanka Sara Huremović imala je samo dvadeset godina. Lekari su je uveravali da čeka zdrave devojčice, sve je bilo savršeno. Međutim, Irma i Ilda boluju od Daunovog sindroma...
foto: Instagram
foto: Instagram

Samohrana majka Sara Huremović otkrila je kroz šta je sve prolazila poslednjih osam godina, koji trenutak joj je najteže pao i šta joj vraća osmeh na lice.

Pored svih urednih kontrola i urađenog triple testa, desio se prevremeni porođaj u trideset prvoj nedelji trudnoće. Na svet sam donela dva anđela.

 

Ilda i Irma su rođene 18. avgusta 2008. godine, istog dana kao i ja, samo dvadeset godina ranije, 18. avgusta 1988. godine. Verujem da postoji neka jača sila i da to nije slučajno", započela je emotivnu ispovest za My cup of tea, Sara Huremović.

Tri nedelje nakon njihovog rođenja, neonantolog je mom tati i meni saopštio da moramo posetiti genetičara, što smo i uradili. Pomenuti doktor, genetičar, mi je odmah saopštio da su moje devojčice deca ometena u razvoju koja neće moći da hodaju, da se hrane same i obavljaju najosnovnije potrebe kao sva ostala deca.

 

Ukratko, rekao mi je da su Irma i Ilda devojčice sa Daunovim sindromom. To sam prihvatila izuzetno teško, jer uopšte nisam znala šta je Daunov sindrom i šta sve ta bolest sa sobom nosi."

Kroz šta je sve prošla, to samo ona zna, a Sara se, sa suzama u očima, prisetila najtežeg trenutka u odrastanju njenih ćerkica.


Svaka treća devojčica misli da nije dovoljno lepa: Zašto žene danas imaju sve manje samopouzdanja?

Najteže mi je palo kada je Ilda sa samo devet meseci bila dva puta u komi i Irminih sedam operacija koje su prouzrokovale njen gubitak kose koji me dotukao."

 

makonda-tracker