Da, i to je moguće

Neverovatni saveti supermame: Kako odvići dete od pelena za manje od nedelju dana?

0
Mama čije vam instrukcije prenosimo tvrdi da je za samo pet dana uspela da svog sinčića navikne na nošu. Hoćete li probati njene savete?

 

foto: Profimedia

Nagradite dete i budite kreativni


Nagrade su od velike važnosti kad je u pitanju odvikavanje od pelena. Odaberite sitnice kojima se vaše dete zaista raduje. Neka to budu šarene nalepnice, "tetovaža" na rukicu ili omiljeni bombon. Odvedite dete u prodavnicu i kupite mu neku igračkicu kao nagradu za jedan ceo dan obavljanja nužde na noši, bez nezgodica.

 

Strategije genija: Naučite dete da pravilno koristi svoja čula, pamet i umne kapacitete

 

Onog trenutka kad vaše dete sedne na nošu postanite njegov najveći navijač. Navijajte, tapšite, plešite pobednički ples, smejte se i grlite dete. Isto tako dozvolite detetu da pozove baku i pohvali se svojim velikim uspehom. Natuknite bakama i dekama da sledeći put kad dođu u posetu za nagradu donesu detetu sitni poklon.

 

Razgovarajte sa vaspitačicama u vrtiću

 

Iako su tete u vrtiću zauzete sa mnogo dece i ne mogu paziti samo na vaše vi ipak skrenite pažnju tetama da je u toku odvikavanje od pelena i da ukoliko mogu obrate pažnju na znakove. Dajte tetama nagrade koje će one dati detetu ako i u vrtiću bude tražilo da ide na nošu.

 

Mame i tate, budite oprezni: 5 načina da zaštitite svoju porodicu od zračenja mobilnih telefona

 

Pokažite detetu kako se to radi

 

Vizuelno učenje kod dece ima zaista veliki uticaj i zato se ne ustručavajte pokazati detetu kako da piški i kaki na WC šolji.

 

makonda-tracker